ATP
Toni Nadal: "Το παλιό Davis Cup ήταν ανέφικτο να συνεχίσει"

 
Toni Nadal: "Το παλιό Davis Cup ήταν ανέφικτο να συνεχίσει"
Toni Nadal: "Το παλιό Davis Cup ήταν ανέφικτο να συνεχίσει"
tennisnews team Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 - 20:33

Ακόμα ένας "πολέμιος" του νέου εγχειρήματος του Gerard Pique, ο Toni Nadal, πέρασε στην άλλη πλευρά και υποστήριξε στην πιο πρόσφατη συνέντευξή του πως η τενιστική κοινότητα πρέπει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Ο Toni Nadal, ήταν από εκείνους που δεν πήραν με καλό μάτι τη μεγάλη αλλαγή του Davis Cup, που κατήργησε τους best-of-five αγώνες και την παραδοσιακή του μορφή, για μια τελική φάση με τις 18 καλύτερες ομάδες του κόσμου, σε μια μόνο εβδομάδα, με συντομότερες αναμετρήσεις, συντομότερα tie.

Ενάντιος σε αυτό το πλάνο, το οποίο υλοποιήθηκε από την εταιρεία του Gerard Pique, Kosmos, σε συνεργασία βεβαίως με την ITF, ήταν και ο Rafael Nadal, ο οποίος πάντως πήγε στη Μαδρίτη για να εκπροσωπήσει τα χρώματα της ομάδας του.

Απ' ότι φαίνεται, την προσπάθεια αυτή στηρίζει πια και ο Toni, που δήλωσε: "Μου άρεσε πολύ η παλιά μορφή του, αλλά ήταν ανέφικτο να συνεχιστεί, επειδή οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου δεν έβρισκαν χρόνο να συμμετέχουν. Το εγχείρημα του Pique είναι θαρραλέο και θα πρέπει να το στηρίξουμε."

Γενικά το Davis Cup της Μαδρίτης, το πρώτο υπό αυτή τη νέα μορφή, τα πηγαίνει αρκετά καλά, αφού κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή των Nadal, Novak Djokovic και πολλών άλλων παικτών από το Top 20. Υπάρχουν ωστόσο και απουσίες, με πιο τρανταχτές αυτές των Roger Federer, Alexander Zverev και Daniil Medvedev, καθώς και κάποια προβλήματα, όπως ο προγραμματισμός των αγώνων, κάτι που έχει σχολιαστεί αρκετά.

"Πιστεύω πως χρειάζεται να προστεθεί μια επιπλέον ημέρα, ή έστω ένα επιπλέον γήπεδο. Δεν ξέρω αν μπορεί να συνεχιστεί με τρια γήπεδα", είπε χαρακτηριστικά ο Toni.

Εξαιτίας των πολλών αγώνων που πρέπει να γίνονται και τον περιορισμό των γηπέδων, υπήρξαν προβλήματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας με τους τελευταίους αγώνες. Την Τρίτη, το tie της Ισπανίας με τη Ρωσία ολοκληρώθηκε στις 02:00 το πρωί, ενώ την Τετάρτη, οι αγώνες στο tie των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ιταλία ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 04:00 το πρωί!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots