ATP
Federer: Η πιο αξιομνημόνευτη νίκη της καριέρας του (vid)

 
Federer: Η πιο αξιομνημόνευτη νίκη της καριέρας του (vid)
Federer: Η πιο αξιομνημόνευτη νίκη της καριέρας του (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 - 4:40

Μπορεί να κατέκτησε περισσότερα Grand Slam από κάθε άλλον τενίστα στην ιστορία, κανένας από τους κερδισμένους τελικούς του όμως δεν ξεπερνάει αυτή τη νίκη, όπως ο ίδιος ο Roger Federer είπε.

Αυτή τη στιγμή του ανήκει η πιο επιτυχημένη καριέρα στη σύγχρονη ιστορία του τένις, αλλά και ο Roger είναι κι αυτός άνθρωπος, και είχε τα δικά του ινδάλματα μεγαλώνοντας. Γι' αυτό και η πιο αξιομνημόνευτη νίκη του κατά τον ίδιο, όπως αποκάλυψε προσφάτως, ήταν αυτή απέναντι στο ίνδαλμά του, Pete Sampras, στον 4ο γύρο του Wimbledon το μακρινό 2001.

"Αυτή με τον Pete Sampras, στο Wimbledon το 2001", απάντησε δίχως δισταγμό στη σχετική ερώτηση ο Ελβετός. "Χτυπούσα τη μπάλα με τον Pete. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ήταν ξεχωριστό γιατί ο Pete ήταν ο ήρωάς μου, ακόμα είμαστε φίλοι σήμερα. Πάντα θα στο Νο. 1 για κάποιο λόγο στο μυαλό μου."

Παρόλο που σήμερα έχει 6 περισσότερα Grand Slam από τον ήρωά του και έχει "σπάσει" όλα τα μεγάλα ρεκόρ που είχε πετύχει ο Αμερικανός στην καριέρα του, ο Federer δεν ξεχνάει εκείνο το "breakthrough" που είχε κάνει στο Λονδίνο, αφήνοντας εκτός Wimbledon τον υπερασπιστή του τίτλου τότε, στα 19 του μόλις χρόνια.

Είναι μια αναμέτρηση που ούτε ο Sampras θα ξεχάσει εύκολα: "Ήταν πολύ δύσκολο. Εκείνη την εποχή, ήταν απλά ένας αγώνας τένις. Σήμερα όμως, το βλέπω σαν ένα τέλος εποχής, τελείωσε η δική μου εποχή στο Wimbledon και άρχισε η εποχή του Federer."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots