ATP
Τσιτσιπάς: "Θέλω να παίξω στην O2 Arena"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019 - 13:06

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για το στόχο του ATP Finals, τη σεζόν του γρασιδιού και τον πρώτο του αντίπαλο στο Queen's, σε μια πλούσια συνέντευξη που παραχώρησε.

"Θα ήθελα πολύ να δω τον εαυτό μου να αγωνίζεται στην O2 Arena το Νοέμβριο", δήλωσε ο Τσιτσιπάς, σε συνέντεξή του για την επίσημη ιστοσελίδα της ΑΤΡ.

Ο Στέφανος, έχοντας ήδη δημιουργήσει πολλά ρεκόρ για το ελληνικό τένις, στοχεύει να γίνει και ο πρώτος Έλληνας τενίστας που θα αγωνιστεί σε ΑΤΡ Finals. Έχοντας διανύσει το πρώτο μισό της χρονιάς, βρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης Race to London με 2.940 βαθμούς, σχεδόν τους διπλάσιους από τον 9ο αυτή τη στιγμή Alexander Zverev (1.490).

Μετά από την ήττα του από τον Nicolas Jarry στο 's-Hertogenbosch, ο 20χρονος πρωταθλητής μας θα αγωνιστεί στο ιστορικό τουρνουά του Queen's αυτή την εβδομάδα.

"Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα κατά τη γνώμη μου. Όταν αλλάζεις συνεχώς επιφάνειες μπορεί να γίνει επικίνδυνο και πρέπει να προσαρμόζεσαι γρήγορα. Είχα μόλις έναν αγώνα την προηγούμενη εβδομάδα. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να προσαρμοστώ σε μια επιφάνεια που δεν είχα παίξει εδώ και ένα χρόνο."

Μπορεί να είναι στο Νο. 1 του ταμπλό του Queen's Championships, όμως η κλήρωση του Στέφανου κάθε άλλο παρά εύκολη δεν είναι. Μάλιστα, στον 1ο γύρο θα έρθει αντιμέτωπος με τον κορυφαίο Βρετανό παίκτη αυτή τη στιγμή, Kyle Edmund, από τον οποίο δε θεωρεί ότι έχει καλύτερες πιθανότητες για να κερδίσει.

"Νομίζω πως είμαστε στην ίδια μοίρα. Ούτε εκείνος έχει δώσει αγώνες, οπότε θα κριθεί στις πιο σωστές αποφάσεις και στα επίπεδα συγκέντρωσης. Όλα συμβαίνουν γρήγορα στο γρασίδι."

Η μετάβαση από το χώμα στο γρασίδι πάντα αποτελούσε πρόκληση για πολλούς παίκτες, ωστόσο ο Στέφανος έχει δείξει πως έχει μεγάλες δυνατότητες και στο γρασίδι. Στα juniors ήταν ημιφιναλίστ στο Wimbledon και πρωταθλητής στα διπλά, ενώ στους άνδρες ήταν το πρώτο Grand Slam που έπαιξε στη δεύτερη εβδομάδα, φτάνοντας μέχρι τον 4ο γύρο πέρσι.

"Υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα στο χώμα και στο γρασίδι. Πρέπει να μείνεις χαμηλότερα, να έχεις γρηγορότερες αντιδράσεις και να μην παίξεις ακραίο τένις. Πρέπει να παίξεις καθαρά, πρέπει να ανεβαίνεις στο φιλέ. Δεν πρέπει να προσπαθείς να βάζεις spin στη μπάλα ή να ανοίξεις το γήπεδο, αυτό δε θα δουλέψει στο γρασίδι. Πρέπει να μείνεις χαμηλά, να πηγαίνεις στο φιλέ, να σερβίρεις καλά."

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Στέφανος είναι στο Νο. 1 του ταμπλό σε 500άρι τουρνουά. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα για τον Έλληνα πρωταθλητή, που στις αρχές του 2018 ήταν στο Νο. 91 του κόσμου.

"Δεν κοιτάζω τα ταμπλό για να είμαι ειλικρινής. Δεν ξέρω ποιοι βρίσκονται στο ταμπλό μου. Δεν ξέρω ποιος είναι στο Νο. 2. Απλά παίζω. Πρέπει να παίξω. Δεν πρέπει να σκέφτομαι αν είμαι στο Νο. 1 ή στο Νο. 2. Αυτό πιθανότατα σημαίνει κάτι για τους υπόλοιπους, όταν παίζουν εναντίον σου, αλλά αν το σκεφτώ περισσότερο θα σκεφτώ πως όλοι περιμένουν ότι είμαι το φαβορί και αυτό θα με κάνει κάπως πιο τεμπέλη, θα περιμένω να έρθουν όλα ευκολότερα. Πρέπει να παίξω όπως παίζω όλο αυτό τον καιρό, χωρίς να σκέφτομαι τις λεπτομέρειες. Ελπίζω να αφήσω καλές αναμνήσεις και μεγάλες στιγμές σ' αυτή την επιφάνεια."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots