ATP
Παραμένει στο Νο. 8 της ΑΤΡ ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 - 13:54

Σταθερά στην κορυφαία 8άδα της παγκόσμιας κατάταξης είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, 52 θέσεις ψηλότερα σκαρφάλωσε ο Dustin Brown.

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν εβδομάδα ξεκούρασης για τους περισσότερους παίκτες της ΑΤΡ και δεν υπήρξαν αλλαγές στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, όπου εδώ και μερικούς μήνες βρίσκεται και ένας Έλληνας.

Ο λόγος φυσικά για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που βρίσκεται ψηλότερα από ποτέ, στο Νο. 8 του κόσμου, και παρέμεινε εκεί για 2η διαδοχική εβδομάδα. Έχει μόλις 15 περισσότερους βαθμούς από τον Juan Martin Del Potro, που είναι στο Νο. 9, καθώς και 155 περισσότερους από τον John Isner, που είναι στο Νο. 10. 

Πάντα πρώτος είναι ο Novak Djokovic, που κρατάει σε μια απόσταση ασφαλείας τον Rafael Nadal. Εκείνος με τη σειρά του έχει διαφορά ασφαλείας από τον 3ο Alexander Zverev, ενόψει και τις πολύ δύσκολης χωμάτινης σεζόν που έρχεται, στην οποία ο Ισπανός θα έχει να υπερασπιστεί 4.680 βαθμούς!

Στο Νο. 4 βρίσκεται ο Roger Federer και στο Νο. 5 ο Dominic Thiem. Ακολουθούν οι Kei Nishikori (No. 6), Kevin Anderson (No. 7), Τσιτσιπάς, Del Potro και Isner, που συμπληρώνουν το Top 10.

Μόνο τουρνουά Challenger διεξήχθησαν την προηγούμενη εβδομάδα και ένα απ' αυτά ήταν το Mouratoglou Open στη Sophia Antipolis της Γαλλίας. Εκεί πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Dustin Brown, ο οποίος σημείωσε μια εντυπωσιακή άνοδο 52 θέσεων σήμερα, επιστρέφοντας στο Top 200 και συγκεκριμένα ανεβαίνοντας μέχρι το Νο. 167.

Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots