tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Νέες εγκαταστάσεις για τον Ο.Α Καλύμνου (pics)

E-mail Εκτύπωση

oa kalymnou logo
Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση σαρώνει τα πάντα, ορθώσαμε το ανάστημά μας και δημιουργήσαμε στο μικρό νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου ένα μικρό θαύμα. Ένα τενιστικό παράδεισο που θα ζήλευαν και τα καλύτερα κλαμπ της χώρας. Το κέρδος για το άθλημα τεράστιο. Για μας που αγαπάμε το τένις το μεράκι μας έγινε πραγματικότητα και τα αποτελέσματα σύντομα θα είναι εντυπωσιακά. Η Κάλυμνος πλέον έχει στην προικοθήκη της μια εξαιρετική αθλητική μονάδα και θα την αξιοποιήσει πλήρως.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το 2009 το Ίδρυμα Αικατερίνης Νικ. Βουβάλη μετά από αίτημα του γυμναστή – προπονητή κου Γρηγορίου Νίκου, αποφάσισε να παραχωρήσει και να χρηματοδοτήσει μερικώς ,τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του κέντρου νεότητας , προκειμένου ο δεύτερος να προχωρήσει σε αναβάθμιση και κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων αντισφαίρισης με δύο γήπεδα προδιαγραφών ITF, γυμναστήριο , αποδυτήρια αθλητών , αίθουσα γραμματείας και ιατρείου, πάρκινγκ, και χώρο εντευκτηρίου, παράλληλα ο χώρος εξοπλίστηκε με τα απαραίτητα αθλητικά βοηθήματα έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει άψογα αθλητική ακαδημία εκμάθησης τένις.

Ταυτόχρονα , για την διασφάλιση των όρων και των συνθηκών εύρυθμης, νόμιμης και αποτελεσματικής χρήσης αυτών των εγκαταστάσεων , ιδρύθηκε το Αθλητικό Σωματείο
«ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ» μέλος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης ( http://www.kalymnostennis.gr ), το οποίο είναι υπό την αυστηρή εποπτεία του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας απέναντι στο νέο άθλημα ήταν εντυπωσιακή. Σε λιγότερο από δύο χρόνια ο αριθμός των μελών ήταν τέτοιος που οι νέες εγκαταστάσεις δεν επαρκούσαν έτσι ώστε να καλλιεργηθεί σωστά οι υποδομές του αθλήματος.

Το 2013 το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος σε συνεργασία με τη γερόντισσα Αγνή, ηγουμένη του Μοναστηριού Παναγίας Ελεούσας του Ρόοτσο , πήραν την απόφαση να βρεθεί και να παραχωρηθεί στο Ίδρυμα οικοπεδικός χώρος του μοναστηριού ,πλησίον των υπαρχόντων εγκαταστάσεων ,έτσι ώστε να σχεδιαστούν και να κατασκευαστούν δύο ακόμα σύγχρονα γήπεδα τένις ιδίων προδιαγραφών με τα υφιστάμενα έτσι ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί ολόκληρος ο χώρος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το 2014 ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή των δύο νέων γηπέδων τένις με την γενναία οικονομική συνδρομή του Ελληνοαμερικάνου επιχειρηματία κου Γεωργίου Ντόβελου και την χρηματοδότηση απ το ταμείο του Ιδρύματος . Τον Δεκέμβριο του 2017 παραδόθηκαν για χρήση οι δύο νέες γηπεδικές εγκαταστάσεις.

Σε μια τοπική κοινωνία που ταλανίζεται απ’ την ανεργία , την οικονομική εξαθλίωση, την μεγάλη αύξηση των χρηστών σκληρών ναρκωτικών και γενικά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η Καλύμνικη οικογένεια , η ανάπτυξη υγειών αθλητικών χώρων είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί.

Το κέρδος απ αυτή την αναβάθμιση είναι η προσέλκυση ακόμα περισσότερων παιδιών και η σοβαρή πλέον καλλιέργεια του αθλήματος αφού ο σύλλογος θα μπορεί να διοργανώσει επίσημα εθνικά και διεθνή τουρνουά αντισφαίρισης και να προετοιμάσει σωστά αθλητές και αθλήτριες είτε για αγωνιστικό σκοπό είτε για ψυχαγωγία. Ταυτόχρονα θα μπορούν στο χώρο να προετοιμαστούν και επαγγελματίες αθλητές καθώς και αποστολές.

ΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

1
Πανοραμική φωτογραφία του κεντρικού court και του court no 2.

2Με θέα το κεντρικό court.

3
Το κεντρικό court του Ομίλου

4
Το court No 2 του Ομίλου μας

5
Τα νέα courts No 3 και Νο 4

6         7
Ο χώρος εντευκτηρίου του Ομίλου

8
Τα αποδυτήρια του Ομίλου μας

9
Η αίθουσα που φιλοξενεί το γυμναστήριο, τη γραμματεία και το πινγκ – πόνγκ

10         11
Το τμήμα του πινγκ-πονγκ και η κλειστή αίθουσα προπόνησης τένις (τοίχος). Ο χώρος στεγάζει το τμήμα projunior τους χειμερινούς μήνες

Περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες για τον σύλλογο και τις εγκαταστάσεις μας μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του ομίλου www. Kalymnostennis.gr και στο Facebook : https://www.facebook.com/kalymnostennis

12

Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Το Διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου Πρόεδρος : Παναγιώτης Ράγκος
Αντιπρόεδρος : Σακελλάρης Πιλάτος
Γεν. Γραμματέας : Αστέριος Καρασίμος
Ταμίας : Αγγελική Μαραγκού
ΜέλοςΧρήστος Τσένας

Έφορος Τμήματος : Στέλιος Καμπούρμαλης

Εξελεγκτική Επιτροπή

Κυριάκος Χατζηδάκης
Κωνσταντίνος Μηνέτος
Γεώργιος Τηλιακός

Προπονητές - Γυμναστές

Γρηγόριος Νίκου  (γυμναστής - προπονητής τένις)
Πιοτρ Βάρζεβιτς  (προπονητής τένις)

Γεώργιος Παπαγεωργίου (γυμναστής  - προπονητής τένις)
Καλλιόπη Μιλάτου (προπονήτρια τένις)

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
latest-atp-videos

Διαφήμιση

Διαφήμιση