ATP
Άνετη νίκη στη μεγάλη του επιστροφή στο χώμα ο Nadal (vids)

 
Άνετη νίκη στη μεγάλη του επιστροφή στο χώμα ο Nadal (vids)
© Barcelona Open
tn team Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 19:07

O Rafael Nadal έδωσε το πρώτο του χωμάτινο ματς μετά από 680 μέρες και το συνδύασε με μια εμφατική νίκη επί του Flavio Cobolli, για να προκριθεί στους "32" της Βαρκελώνης.

Παρότι δεν έπαιξε καθόλου μετά την Αυστραλία, είχε δυο χρόνια να παίξει επίσημο αγώνα στο χώμα και ήταν αμφίβολος έως και την τελευταία στιγμή, αφού τελευταία αντιμετωπίζει πρόβλημα στους κοιλιακούς του που τον περιορίζει όταν σερβίρει, ο Rafael Nadal επέστρεψε στην επιφάνεια όπου έχει κάνει όσα κανείς άλλος και ήταν σα να μην πέρασε μια μέρα, κερδίζοντας τον Flavio Cobolli με 6-2, 6-3.

Ήταν η πρώτη φορά που συναντήθηκε με τον Ιταλό τενίστα ο Rafa, ο οποίος έδωσε επίσης τον πρώτο του αγώνα στο Barcelona Open, ένα τουρνουά που έχει κατακτήσει 12 φορές, από το 2021.

Μέσα σε αποθέωση και πανδαιμόνιο, ο Nadal έκανε καλό ματς, τηρουμένων των αναλογιών εξαιρετικό, για να φτάσει σ' αυτή την άνετη επικράτηση και να δώσει στο διψασμένο κοινό της Βαρκελώνης αυτό που περίμενε πολύ καιρό να δει.

Ο κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων, Νο.644 στην παγκόσμια κατάταξη αυτή τη στιγμή, αφού έχει παίξει μόνο σε ένα τουρνουά τον τελευταίο 1,5 χρόνο, κέρδισε τους 25 από τους 32 πόντους στα πρώτα του σερβίς, ενώ αξιοποίησε τα 4 από τα 10 break points που δημιούργησε, για να εξασφαλίσει διαφορά ασφαλείας και στα 2 σετ.

Στο 1ο σετ δεν αντιμετώπισε break point και "έσπασε" τον Ιταλό στο 4ο (3-1) και στο 8ο game (6-2), έχοντας και 4 χαμένα break points στο 6ο. Στο 2ο σετ προηγήθηκε με 2-0, έπειτα ισοφαρίστηκε στο 2-2, αλλά κέρδισε τα 4 από τα 5 επόμενα games και "σφράγισε" τη νίκη σε 84 λεπτά.

Αυτή ήταν η 67η νίκη του Nadal στη Βαρκελώνη, όπου έχει ηττηθεί μόλις 4 φορές στην καριέρα του, σε 16 διαφορετικά τουρνουά!

Στον 2ο γύρο τον περιμένει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, αφού θα αντιμετωπίσει το Νο.4 του ταμπλό, Alex De Minaur, στην πρεμιέρα του Αυστραλού στο τουρνουά. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 17:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί στο COSMOTE SPORT 6HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots