Κύργιος: "Ήθελα να αυτοκτονήσω - πήγα στο ψυχιατρείο για βοήθεια"

 
Κύργιος: "Ήθελα να αυτοκτονήσω - πήγα στο ψυχιατρείο για βοήθεια"
© AELTC
tn team Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 - 13:14

Συγκλονίζει ο Νικ Κύργιος μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετώπισε το 2019, όταν οι αυτοκτονικές του τάσεις τον οδήγησαν μέχρι το ψυχιατρείο.

Στα αποσπάσματα που κυκλοφόρησαν από το επεισόδιο στο οποίο πρωταγωνιστεί της σειράς του Netflix "Break Point", ο Νικ Κύργιος αναφέρεται στην πολύ σκοτεινή περιόδο του 2019 και συγκεκριμένα τις μέρες που βρισκόταν στο Λονδίνο, όταν συνειδητοποίησε ότι η κατάστασή του δεν πήγαινε άλλο και απευθύνθηκε στους ειδικούς για βοήθεια.

"Έπινα, έκανα κατάχρηση ναρκωτικών, σιχαινόμουν τον εαυτό μου. Αφού έχασα στο Wimbledon, ξύπνησα το επόμενο πρωί και είδα τον πατέρα μου να κάθεται στο κρεβάτι του και να κλαίει. Ήταν ένα μεγάλο καμπανάκι για μένα. Είπα στον εαυτό μου ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω να το κάνω αυτό. Κατέληξα σε ένα ψυχιατρείο στο Λονδίνο, ώστε να μου δώσουν βοήθεια."

O Κύργιος είχε αναφερθεί ξανά σ' αυτή την περίοδο στη δημόσια σφαίρα, μέσω μιας δημοσίευσης που είχε κάνει τον περσινό Φεβρουάριο στο Instagram. Μιλώντας για την ψυχική του υγεία, ο 28χρονος είχε αποκαλύψει τότε τις "αυτοκτονικές σκέψεις" που είχε το 2019, αλλά και τη δυσκολία να σηκωθεί από το κρεβάτι, δείχνοντας και κάποια από τα σημάδια στο χέρι του που είχε προκαλέσει ο ίδιος στον εαυτό του, κατά τη διάρκεια του Australian Open.

"Πραγματικά σκεφτόμουν την αυτοκτονία", λέει ο Κύργιος στο απόσπασμα από το επεισόδιο του "Break Point", που θα βγει αργότερα αυτό το μήνα ολόκληρο στο Netflix.

"Όλη αυτή η πίεση, με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα πάνω σου, δεν μπορούσα να τη διαχειριστώ. Μισούσα αυτό που ήμουν. Είχα χάσει τη σχέση μου με την οικογένειά μου, είχα απωθήσει όλους τους στενούς μου φίλους. Όλο μου το χέρι ήταν γεμάτο με ουλές και σημάδια, γι' αυτό φορούσα μανίκι, για να τα κρύψω."

Όλα αυτά φαίνεται πως ανήκουν στο παρελθόν για τον Κύργιο, που το 2022 κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό του Wimbledon, όπου ηττήθηκε από τον κάτοχο 23 Grand Slams τίτλων, Novak Djokovic.

Φέτος δεν διανύει και την καλύτερη χρονιά του, αφού έχασε το πρώτο μισό της σεζόν λόγω του τραυματισμού του στο γόνατο, ενώ αντιμετώπισε και προσωπικά προβλήματα, όπως η ληστεία που είχε γίνει στο σπίτι του, ή ο θάνατος της γιαγιάς του. Παραμένει ωστόσο σε μια καλή φάση πνευματικά και αυτό τον καιρό τον βλέπουμε ξανά και στα γήπεδα, επιστρέφοντας ξανά στην αγαπημένη του σεζόν στο γρασίδι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots