Πραγματοποιήθηκε η αθλητική ημερίδα "Medicine Tennis" στη Λάρισα (pics)

 
Πραγματοποιήθηκε η αθλητική ημερίδα "Medicine Tennis" στη Λάρισα (pics)
tn team Τρίτη, 25 Απριλίου 2023 - 20:27

Η επιστήμη και η αντισφαίριση έγιναν συνοδοιπόροι την Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 στο κεντρικό αμφιθέατρο της Ιατρικής σχολής, στην Βιόπολη της Λάρισας. Εκεί, που η ορθοπαιδική κλινική της Ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου θεσσαλίας διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία μια ξεχωριστή Αθλητιατρική Ημερίδα με θέμα: “MEDICINE TENNIS”.

Οι διαλέξεις της επιστημονικής εκδήλωσης παρουσιάσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους γιατρούς της Ορθοπαιδικής, της Γενικής Ιατρικής, τους Φυσικοθεραπευτές, τους Προπονητές τένις, για όλους τους επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη φροντίδα των αθλούμενων, αλλά και γενικότερα για όσους αγαπούν το τένις, που γέμισαν το αμφιθέατρο Ιπποκράτης με την παρουσία τους.

Η Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον Dr Philip Bell, εξειδικευμένο αθλητίατρο και επικεφαλής της ιατρικής ομάδας του τουρνουά Wimbledon (2000-2021), ο οποίος μοιράστηκε μαζί με το κοινό την πλούσια εμπειρία του και την αθέατη πλευρά των περιστατικών τραυματισμού στο κορυφαίο τουρνουά του κόσμου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της ιατρικής σχολής κος Θεόφιλος Καραχάλιος, ο αντιπρόεδρος της σχολής κος Αριστείδης Ζιμπής, μέλη ΔΕΠ της πανεπιστημιακής κοινότητας, προπονητές, εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής, επαγγελματίες υγείας, φοιτητές και πλήθος κόσμου.

Την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης εκπροσώπησαν ο κος Πέτρος Τσαρκνιάς, πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΦΟΑ και της Γ ́ ένωσης σωματείων αντισφαίρισης και ο κος Δημήτριος Καφές, αναπληρωματικό μέλος της ΕΦΟΑ και μέλος του Δ.Σ. του Ο.Α. Νίκαιας, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της συνέχισης ανάλογων δράσεων που συνδέουν τις επιστήμες υγείας και της άσκησης με το ευρύ κοινό, διαφημίζουν το άθλημα μας και αναβαθμίζουν τον ρόλο όλων των φορέων της ελληνικής αντισφαίρισης.

Στην ημερίδα αναλύθηκαν από τους ομιλητές τα παρακάτω θέματα:

Dr. Philip Bell: Ιατρική Κάλυψη ενός Τουρνουά Grand Slam σε Χόρτο. Προσωπική Εμπειρία, Περιστατικά και Συμβουλές από το Wimbledon.

Apostolos Michalakas & Konstantinos Moutaftsis: Δουλεύοντας με τον Επαγγελματία Αθλητή: Προετοιμασία πριν τον Αγώνα, Αποκατάσταση, Προσποιητά Ιατρικά Timeouts.

Dimitrios Mizios: Αντισφαίριση: Άθλημα με Πολλαπλά Οφέλη.

Prof. Zoe Dailiana: Κακώσεις Πηχεοκαρπικής σε Αθλητές του Τένις.

Dr. Vasileios Mitrousias: Ανατομία των Βασικών Χτυπημάτων στο Τένις: Forehand, Backhand & Serves.

Prof. Theofilos Karachalios: Επώδυνο Ισχίο σε Αθλητές του Τένις.

Dr. George Bakagiannis: Κακώσεις Ποδοκνημικής και Ποδιού σε Αθλητές του Τένις.

Prof. Sokratis Varitimidis: Ο Αγκώνας του Αθλητή του Τένις: Ποιες Παθήσεις Μπορεί να Εμφανίσει;

Prof. Michael Hantes: Τραυματισμοί του Ώμου σε Αθλητές του Τένις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots