"Όλα για ένα Grand Slam τo 2013"

 
Θοδωρής Αγγελίνος
Θοδωρής Αγγελίνος Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 - 17:10

Ο Θοδωρής Αγγελίνος είναι αναμφίβολα ένα από τους καλύτερους Έλληνες τενίστες. Αυτό που τον κάνει πάνω από όλα να ξεχωρίζει είναι είναι ο χαρακτήρας του, δείγματα γραφής του οποίου, αλλά και τα τελευταία του νέα μπορείτε να διαβάσετε στο τελευταίο του blog που φιλοξενείται στο tennisnews.gr.

"Καλησπέρα σε όλους,

Ύστερα από αρκετό καιρό απουσίας μου από το blog τοu tennisnews.gr, αποφάσισα να το ενημερώσω.

Σίγουρα το 2012 δεν ήταν η πιο εύκολη χρονιά στη μέχρι τώρα πορείαμου, άλλα και στη ζωή μου. Πολύ πιθανόν ήδη να γνωρίζετε ότι, δυστυχώς, στις 30 Μαρτίου 2012, έχασα την μητέρα μου, ύστερα από μία τεράστια μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, η οποία κράτησε κοντά στα 3 χρόνια. Αγώνας που είχε σαν αποτέλεσμα να μας διδάξει όλους στην οικογένεια, τις αρετές της υπομονής, του κουράγιου και πάνω από όλα της τεράστιας ψυχικής δύναμης που μπορεί να έχουμε όλοι μέσα μας, την στιγμή που δεν το ξέρουμε ούτε εμείς οι ίδιοι. Ήταν ένα τεράστιο μάθημα ζωής. Μας έδειξε, ότι πρέπει, ακόμη και σε μια μάχη σαν και αυτήν,  το όραμα, οι στόχοι και η ανάγκη να δούμε τα πράγματα θετικά και να νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους δίπλα μας, δεν πρέπει να σταματούν ούτε για ένα λεπτό. Σίγουρα ένα γεγονός σαν αυτό, αποτελεί  σταθμό στην ζωή του καθενός, γιατί όλα αυτά τα μηνύματα έχουν διαφορετική αποδοχή από άνθρωπο σε άνθρωπο και ο τρόπος που ζεις τέτοιες βίαιες, έντονες και οδυνηρές καταστάσεις διαφέρουν.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι το να παίξει κανείς τένις κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολο, και ήταν μια επιπλέον πρόκληση που έπρεπε να αντιμετωπίσω. Υπήρχαν πολλές φορές που ήθελα να αλλάξω το αγωνιστικό μου πρόγραμμα για να μπορέσω να περάσω περισσότερο χρόνο μαζί με την μητέρα μου και ήτανε αυτή που επέμενε περισσότερο από άλλους ότι αυτό δεν θα την έκανε ευτυχισμένη. Παρ΄όλ΄αυτά, τους τελευταίους μήνες που τα πράγματα είχαν χειροτερέψει, ήταν πολύ δύσκολο να βρω το καθαρό μυαλό και την ψυχική ηρεμία να συγκεντρωθώ
στο τένις.

Προσπαθώντας λοιπόν, να τα βάλω όλα σε μία τάξη και σειρά, αποφάσισα , για να μπορέσω να ετοιμαστώ καλύτερα για το υπόλοιπο της σεζόν, να μην πάρω μέρος στα ελληνικά Future Tournament, του Απριλίου ώστε να έχω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου.

Το πρώτο τουρνουά στο οποίο συμμετείχα μετέπειτα, ήτανε το Davis Cup στη Βουλγαρία στα τέλη Απριλίου, στο οποίο κέρδισα όλα τα παιχνίδια τόσο στα μονά όσο και στα διπλά. Στο ίδιο τουρνουά κέρδισα στην κατηγορία του μονού τον Grigelis, νούμερο 175 αυτήν την στιγμή, στα 3 σετ Ο Πάρης Γεμουχίδης έχασε στα σημεία 76 64 . Ήταν πολύ κοντά σε μια τεραστία επιτυχία, αλλά έχασε τελικά από έναν κορυφαίο αθλητή, νούμερο 100 στην κατάταξη, τον Ricardis Barrankins. Μετά, ηττηθήκαμε και στα διπλά και έτσι δεν πήραμε την άνοδο. Χάρηκα ιδιαίτερα επειδή το  Davis Cup ήταν ο πρώτος αγώνας που έδωσα μετά από ένα τόσο σημαντικό γεγονός στην προσωπική μου ζωή, εκπροσωπώντας την χώρα μου σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Τα θετικά αποτελέσματα , συνεχίστηκαν μέσα στο καλοκαίρι, όπου συμμετείχα σε αρκετά  Future & Challenger, κερδίζοντας δυνατούς παίκτες και χάνοντας -δύσκολα- σε κάποια άλλα. Το θετικό από όλη αυτήν την πορεία ήταν , η σημαντική εμπειρία που απέκτησα, από όλους αυτούς του αγώνες και φυσικά η επάνοδος μου στην βαθμολογία και η αίσθηση ότι μπορώ να φτάσω ακόμα πιο ψηλά στην κατάταξη της ATP.

Τελείωσα τη χρονιά παίζοντας 7 συνεχόμενα Futures σε Doha και Κρήτη, με αποκορύφωμα να κερδίσω ένα από αυτά στη Doha. Αυτός ήταν ο πρώτος μου διεθνής τίτλος μετά από 3 χρόνια και πολύ σημαντικός για πολλούς λόγους. Στα υπόλοιπα τουρνουά, έχασα πολλους αγώνες οριακά σε 3 σετ σε προημιτελικούς και ημιτελικούς, και για μερικές λεπτομέρειες θα μπορούσα να είχα πάει ακόμη καλύτερα.

Το θετικό είναι ότι συνεχίζω να κατεβαίνω στο ranking της ATP.  Τελείωσα τη χρονιά μέσα στους πρώτους 500, στο 495, και καθώς δεν έχω να υπερασπιστώ καθόλου πόντους τους πρώτους 6 μήνες, στόχος μου για το 2013 είναι να καταφέρω να εκπληρώσω ένα όνειρο ζωής, και να συμμετάσχω σε ένα Grand Slam...

Ύστερα από λίγη ξεκούραση στην Αθήνα, είμαι καθ'οδόν για την Ινδία όπου έχω προγραμματίσει να πάρω μέρος σε ένα Futures 10κ στις 17 Δεκεμβρίου και τα προκριματικά του ATP στο Chennai στις 28 Δεκεμβρίου. Στο ενδιάμεσο θα είμαι με τους πολύ καλούς μου φίλους από το κολλέγιο στην Αμερική, Somdev Devvarman kai Sanam Singh, όπου θα κάνουμε προπόνηση όλοι μαζί και θα με φιλοξενήσουν σε μια χώρα στην οποία δεν έχω ξαναπάει, και σίγουρα με αυτά που έχω ακούσει θα είναι μια εμπειρία ζωής. (Για αποτελέσματα και updates μπορείτε να ενημερώνεστε και από την ιστοσελίδα μου στο facebook http://www.facebook.com/pages/Ted-Angelinos/353449391412649 ) και φυσικά και στο tennisnews.gr.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους  τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου και με στήριξαν όλους αυτούς τους μήνες, την οικογένεια μου, τους  φίλους μου, τον προπονητή μου Σταύρο Μιχαλόπουλο και ένα ξεχωριστό και μεγάλο ευχαριστώ στους φυσιοθεραπευτές και φίλους μου στη Physio Lab, Ανδρέα Κοντό και Δημήτρη Κοτταρίδη (Λ. Ιασωνίδου 81 & Πλάτωνος 1Α Ελληνικό) που με στήριξαν και ήταν δίπλα μου όλο αυτό το διάστημα σε μια πολύ δύσκολη φάση της ζωής μου.

Πάνω από όλα όμως θέλω να ευχαριστήσω τον άνθρωπο που με έκανε αυτό που είμαι και με βοήθησε να μάθω τι σημαίνει ελπίδα και δύναμη ψυχής. Και αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από την μητέρα μου.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας, να είστε όλοι καλά...

Ted"

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots