One day with Sakkattack (pics+vids)

 
One day with Sakkattack (vids)
One day with Sakkattack (vids)
tennisnews team Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018 - 20:52

Περάσαμε μια μέρα με τη Μαρία Σάκκαρη και τους κοντινούς της ανθρώπους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της στην Αθήνα, διαπιστώσαμε από κοντά πως πίσω από τις επιτυχίες κρύβεται πολλή και σκληρή δουλειά, αλλά και πως η Μαρία αγαπάει πραγματικά αυτό που κάνει, αφού δε χάνει στιγμή τη θετική ενέργεια και το κέφι της. Το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από την ημέρα της Μαρίας, αλλά και η εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο tennisnews.gr.

Με χαρά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση της Μαρίας Σάκκαρη, να περάσουμε μια μέρα μαζί της, κατά τη διάρκεια της pre-season του 2019. Η πολύ σύντομη περίοδος των διακοπών είχε ήδη ολοκληρωθεί για τη Μαρία, που πραγματοποιούσε το αρχικό στάδιο της προετοιμασίας της για τη νέα σεζόν στο ΤΑΤΟΪ Club στην Αθήνα. 

Η φιλοξενία από τους ανθρώπους του ΤΑΤΟΪ Club ήταν άψογη και μας βοήθησαν με τη μεταφορά του εξοπλισμού μας μέχρι τα κλειστά γήπεδα, όπου προπονήθηκε η Μαρία, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, των δυνατών ανέμων και των υψηλών επιπέδων υγρασίας που επικρατούσαν όλη την ημέρα. 

Όταν φτάσαμε στα γήπεδα, η προπόνηση της Μαρίας είχε ήδη ξεκινήσει. Ήταν στο γήπεδο μαζί με τον προπονητή της, τον Βρετανό Tom Hill, ενώ εκεί βρισκόντουσαν ακόμα η μητέρα της και άλλοτε Νο. 42 στην παγκόσμια κατάταξη, Αγγελική Κανελλοπούλου, και ένας ζωντανός θρύλος του ελληνικού τένις, ο παππούς της, κ. Δηµήτρης Κανελλόπουλος - ο οποίος μάλιστα μας είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που πήγε στο club, κάνοντάς μας να νιώσουμε ιδιαίτερα τυχεροί.  

Ήταν η πρώτη προπόνηση της Μαρίας για την ημέρα. Άρχισε περίπου στις 11:00 το πρωί και κράτησε κάτι παραπάνω από μια ώρα. Στην προπόνηση αυτή συμμετείχε και ο διεθνής μας, Γιάννης Στεργίου, που αυτή τη στιγμή έχει το τρίτο καλύτερο rank στην ΑΤΡ στην Ελλάδα. Αμέσως μετά απάντησε στις ερωτήσεις μας, πριν κάνει ντους, γευματίσει και ξεκουραστεί για την επόμενη προπόνηση, που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι. 

Η συνέντευξη της Μαρίας Σάκκαρη:

Διαβάστε τη συνέντευξη σε μορφή PDF

Στο διάλειμμα της Μαρίας μας έκαναν την τιμή να μιλήσουν στην κάμερα του tennisnews.gr ο Tom Hill, η Αγγελική Κανελλοπούλου, καθώς και ο κ. Δημήτρης Κανελλόπουλος, όλοι τους με θετική διάθεση και αρκετό χιούμορ. Με τους δυο τελευταίους είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε και πίσω από τις κάμερες, καθώς μας προσκάλεσαν στο εστιατόριο, όπου μας διηγήθηκαν ιστορίες από το παρελθόν και το παρόν. 

Η συνέντευξη της Αγγελικής Κανελλοπούλου:

Διαβάστε τη συνέντευξη σε μορφή PDF

Η συνέντευξη του κ. Δημήτριου Κανελλόπουλου:

Διαβάστε τη συνέντευξη σε μορφή PDF

Η συνέντευξη του Tom Hill: 

Διαβάστε τη συνέντευξη σε μορφή PDF

Η δεύτερη προπόνηση ήταν ακόμα πιο έντονη και κράτησε 2 ώρες. Η Μαρία κατάφερε να διατηρήσει μια εντυπωσιακή ισορροπία ανάμεσα στον επαγγελματισμό και την ευδιαθεσία, αφού πίεσε τον εαυτό της για τις ανάγκες της προπόνησης και ταυτόχρονα φρόντισε να είναι χαμογελαστή στα μικρά διαλείμματα ανάμεσα στις ασκήσεις, σ' ένα γενικά πολύ καλό κλίμα που υπήρχε με τον νεαρό προπονητή της. Ένα όμορφο κλίμα που εκλάβαμε, αλλά καταγράψαμε κιόλας στους φωτογραφικούς φακούς μας, που δεν σταμάτησαν να δουλεύουν ούτε λεπτό!

Μετά και τη δεύτερη προπόνηση, η Μαρία άλλαξε και ετοιμάστηκε για το γυμναστήριο του ΟΑΚΑ, όπου πραγματοποιούν την προετοιμασία τους πολλοί μεγάλοι αθλητές του στίβου και όχι μόνο. Την ακολουθήσαμε, για να συνειδητοποιήσουμε πως η έντονη προπόνηση εντός γηπέδου ήταν το εύκολο μέρος μιας κλασικής ημέρας στην "pre-season" μιας τενίστριας που ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο. 

Εκεί βρισκόταν από πριν ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, που ολοκληρώνει την ομάδα της Μαρίας. Το σκληρό πρόγραμμα που της έβαλε έκανε κι εμάς να ιδρώσουμε, από τα καθίσματά μας! Για μας ήταν άλλη μια φορά που την είδαμε να ξεπερνάει τον εαυτό της, για εκείνη άλλη μια μέρα στη δουλειά. 

Το πρόγραμμα ήταν κάπως περιορισμένο εξαιτίας της κακοκαιρίας, αλλά ο Γιώργος δεν δίστασε να βγάλει τη Μαρία και έξω από το γυμναστήριο, βάζοντάς την να τρέξει ενώ είχε νυχτώσει, με το θερμόμετρο να πλησιάζει τους μηδέν βαθμούς και τον δυνατό άνεμο να μας κάνει να αισθανόμαστε ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες! 

Επιστρέψαμε όλοι μέσα στο γυμναστήριο για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Ο Γιώργος μας έκανε κι αυτός την τιμή να μιλήσει στην κάμερα του tennisnews.gr, ενώ ζητήσαμε από τη Μαρία να κάνει την αποφώνηση και παρά την εξάντλησή της δέχτηκε με χαρά. Μας ενημέρωσε μάλιστα πως θα έμενε λίγο ακόμα στο γυμναστήριο και πως τελείωσε νωρίτερα σε σχέση με άλλες φορές, που έφευγε από εκεί στις 20:30 και στις 21:00! 

Η συνέντευξη του Γιώργου Παναγιωτόπουλου και η αποφώνηση από τη Μαρία:

Διαβάστε τη συνέντευξη σε μορφή PDF

Όλοι μας έχουμε ακούσει για τη σκληρή καθημερινότητα των αθλητών αυτού του επιπέδου, είναι όμως πολύ διαφορετικό όταν το παρατηρείς με τα ίδια σου τα μάτια. Το πιο εντυπωσιακό, ήταν πως μέσα σε όλα αυτά η Μαρία δεν έχασε τη διάθεση και την όρεξή της, δείχνοντας κάθε στιγμή της ημέρας το πόσο επαγγελματίας είναι και το πόσο αφοσιωμένη να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται, εκπροσωπώντας με τεράστια επιτυχία τα χρώματα της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο. 

Ευχαριστούμε θερμά τη Μαρία, την Αγγελική Κανελλοπούλου, τον κ. Δημήτρη Κανελλόπουλο, τον Tom Hill, τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο, το TΑΤΟΪ Club και τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία τους, που μας έδωσαν την ευκαιρία να ζήσουμε μια μέρα με τη Μαρία Σάκκαρη, αλλά και να μεταφέρουμε όλες αυτές τις στιγμές στους αναγνώστες μας!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots