Εκτός 4άδας μετά από μάχη η Γραμματικοπούλου - στον τελικό του διπλού

 
Εκτός 4άδας μετά από μάχη η Γραμματικοπούλου - στον τελικό του διπλού
tn team Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 - 15:23

Μετά τις δυο καλές νίκες που έκανε στο Σπλιτ, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου πάλεψε για την πρόκριση στα ημιτελικά της W75 ITF διοργάνωσης, αλλά ηττήθηκε από την Panna Udvardy έπειτα από μια μεγάλη μάχη στα 3 σετ. Στο διπλό, η Ελληνίδα έκανε 2 νίκες σήμερα και προκρίθηκε στον τελικό.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ολοκλήρωσε την πορεία της στα μονά της χωμάτινης διοργάνωσης των 60.000 δολαρίων του Σπλιτ στην Κροατία στην προημιτελική φάση, όπου ηττήθηκε από την Ουγγαρέζα Panna Udvardy, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.161 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-1, 4-6, 6-4.

Ήταν ένα πολύ κλειστό ματς, καθώς μετά την απώλεια του 1ου σετ, που έφυγε γρήγορα από τα χέρια της, η Βαλεντίνη πάλεψε και κατάφερε να αλλάξει τα πράγματα. Στο 2ο σετ πήρε από νωρίς τον έλεγχο και το έκλεισε στα 10 games, ενώ στο 3ο σετ επέστρεψε από το 0-2 και προηγήθηκε με 3-2.

Μέχρι το 4-4 τα πάντα ήταν πολύ ρευστά, όμως η Udvardy έκανε νέο break στο 9ο game, προηγήθηκε ξανά με 5-4 και κατάφερε να κλείσει το ματς στο σερβίς της στο επόμενο game, έπειτα από 1 ώρα και 55 λεπτά.

Η Γραμματικοπούλου, Νο.210 στην παγκόσμια κατάταξη, θυμίζουμε πως έκανε δυο πολύ καλές νίκες αυτή την εβδομάδα στο Σπλιτ, αποκλείοντας στον 1ο γύρο την Carole Monnet, Νο.6 στο ταμπλό και Νο.186 στον κόσμο, με 6-1, 6-1, καθώς και την qualifier Veronika Miroshnichenko, No.317 στον κόσμο, με 6-2, 6-1.

Στο διπλό συνεχίζει να έχει ανοιχτές υποχρεώσεις και μαζί με την Prarthana G. Thombare προκρίθηκαν στον τελικό, πετυχαίνοντας δυο νίκες σήμερα. 

Αρχικά κέρδισαν για τα προημιτελικά τις Anna Rogers και Olivia Tjandramulia με 7-5, 6-2, ενώ αργότερα έπαιξαν και με τις Γαλλίδες Estelle Cascino και Monnet, Νο.4 στο ταμπλό, τις οποίες κέρδισαν με 6-4, 7-5.

Αύριο, στις 13:30 ώρα Ελλάδας, θα αντιμετωπίσουν για τον τελικό τη Σλοβένα Veronika Erjavec και τη Λιθουανή Justina Mikulskyte, Νο.2 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots