Στον τελικό του Monastir η Κορδολαίμη!

 
Στον τελικό του Monastir η Κορδολαίμη!
tn team Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 - 16:38

Μια νέα σπουδαία πρόκριση πανηγύρισε σήμερα η Ελένη Κορδολαίμη στο Monastir της Τυνησίας, κερδίζοντας μετά από 3 ώρες μάχης την Chia Yi Tsao, για να μπει στον τελικό της ITF Pro διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων.

Στον πρώτο της τελικό μετά την επιστροφή της στο επαγγελματικό τένις προκρίθηκε η Ελένη Κορδολαίμη, η οποία κέρδισε έπειτα από έναν συναρπαστικό ημιτελικό την Chia Yi Tsao με 3-6, 7-5, 6-4.

Η 29χρονη Ελληνίδα, η οποία αγωνίζεται μόλις στο 5ο της τουρνουά μετά την επιστροφή της, επέστρεψε από σετ πίσω για 3η φορά αυτή την εβδομάδα. Στο 2ο σετ μάλιστα σήμερα κινδύνεψε, αφού βρέθηκε πίσω με break στο 4-5, κατάφερε όμως να απαντήσει άμεσα και να κερδίσει τα 3 επόμενα games, στέλνοντας τον αγώνα σε 3ο σετ.

Και εκεί χρειάστηκε μια ανατροπή, αφού η Tsao, η οποία είναι μόνο 18 ετών και χθες απέκλεισε με εμφατική νίκη τη Νο.2 του ταμπλό, Radka Zelnickova, προηγήθηκε με 2-0 και με 3-1. Για πολλοστή φορά στο τουρνουά φάνηκε εφτάψυχη η Κορδολαίμη, η οποία ισοφάρισε σε 3-3 και σε 4-4, για να κάνει ένα ακόμα break στο 10ο game και να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή, έπειτα από 2 ώρες και 56 λεπτά παιχνιδιού.

Η Κορδολαίμη, η οποία έκανε το comeback της τον περασμένο Αύγουστο έχοντας να παίξει σε επαγγελματικό τουρνουά από τον Οκτώβριο του 2019, θα παίξει στον πρώτο της τελικό από τον Ιούνιο του 2018, όταν είχε κατακτήσει τον τίτλο στο τουρνουά 15.000 δολαρίων της Hammamet και πάλι στην Τυνησία.

Θα αντιμετωπίσει στον αυριανό τελικό την πολύ δυνατή και μόλις 18 ετών Βελγίδα, Hanne Vandewinkel, που απέκλεισε στον άλλον ημιτελικό την κορυφαία του ταμπλό και Νο.633 στον κόσμο, Nadine Keller, με 2-6, 6-4, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots