Με το δεξί η Βαλεντίνη στη Μόσχα

 
Με το δεξί η Βαλεντίνη στη Μόσχα
Με το δεξί η Βαλεντίνη στη Μόσχα
tennisnews team Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 - 20:04

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου επικράτησε της Valeriya Strakhova με 2-1 σετ, επιστρέφοντας από σετ και break πίσω πίσω, για να προκριθεί στον 2ο γύρο του Winter Moscow Open των 25.000 δολαρίων.

Η 23χρονη Ελληνίδα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στην πρεμιέρα της στο τουρνουά της Μόσχας, αλλά έφτασε στην ανατροπή, επικρατώντας της Ουκρανής με 3-6, 6-3, 6-3, σε κάτι περισσότερο από δυο ώρες.

Και στο 1ο σετ είχε το πάνω χέρι η Βαλεντίνη, η οποία έκανε ένα break νωρίς και προηγήθηκε με 2-0. Η Strakhova ωστόσο κέρδισε τα 5 επόμενα games και λίγο αργότερα έκλεισε και το σετ, στο 9ο game.

Η 24χρονη Ουκρανή, η οποία βρίσκεται στο Νο.372 της παγκόσμιας κατάταξης, άνοιξε το 2ο σετ με break και πήρε ένα προβάδισμα πρόκρισης, στο 6-3, 2-0. Η Βαλεντίνη ανταποκρίθηκε κερδίζοντας τα 3 επόμενα games και τα 6 από τα 7 τελευταία αυτού του σετ, για να το κατακτήσει με 6-3.

Στο αποφασιστικό σετ η Ελληνίδα παίκτρια προηγήθηκε με 3-1 και η Strakhova την ισοφάρισε στο 6ο game (3-3). Η Βαλεντίνη κέρδισε τα 3 επόμενα games και κατέκτησε το 3ο σετ με 6-3, για να ολοκληρώσει την ανατροπή και τη νίκη της σε 2 ώρες και 2 λεπτά.

Στον 2ο γύρο της indoor διοργάνωσης της Μόσχας, η Γραμματικοπούλου θα αντιμετωπίσει τη Ρωσίδα Vlada Koval, που είναι 18 ετών και βρίσκεται στο Νο.397 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots