Μπικής, Παγώνης και Βολονάκη στο IMG Future Stars 2023

 
Μπικής, Παγώνης και Βολονάκη στο IMG Future Stars 2023
tn team Τρίτη, 18 Απριλίου 2023 - 17:54

O Νικόλας Μπικής, ο Ράφα Παγώνης και η Κωνσταντίνα Βολονάκη θα είναι τα τρία ελληνόπουλα που θα αγωνιστούν αυτή τη χρονιά στο μεγάλο event της Tennis Europe, IMG Future Stars, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα του ΤΑΤΟΪ Club.

Ο Νικόλας Μπικής του Α.Ο.Α. Πατρών και η Κωνσταντίνα Βολονάκη του Α.Ο.Α. Αττικός Ήλιος, πήραν τις δυο wild cards που ανακοινώθηκαν σήμερα από το IMG Future Stars, ως οι δυο Έλληνες αθλητές με τις καλύτερες βαθμολογίες στα 12άρια, σε αγόρια και κορίτσια αντίστοιχα.

Να σημειωθεί πως στα αγόρια o Μπικής βρίσκεται στο Νο.2 στην κατάταξη U12 της χώρας μας, ωστόσο ο Νο.1, Ράφα Παγώνης του Ο.Α. Γλυφάδας, είχε ήδη λάβει πρόσκληση από τη διοργάνωση ως ένας από τους 24 καλύτερους στην κατηγορία των 12 ετών.

Δείτε αναλυτικά όλους τους συμμετέχοντες του IMG Future Stars 2023

Το τουρνουά θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 24 Απριλίου, με τη φιλική αναμέτρηση του Taylor Fritz με τον Frances Tiafoe, που θα αρχίσει στις 18:00 το απόγευμα. Θα συμμετέχουν 24 αγόρια και 24 κορίτσια απ' όλο τον κόσμο στην κατηγορία των 12 ετών, ενώ κάθε μέρα μετά τους αγώνες θα υάρχει και ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Πρόκειται για εργαστήρια υποχρεωτικής συμμετοχής για τα παιδιά, τους προπονητές και τους γονείς που θα περιλαμβάνουν παρουσιάσεις και συζητήσεις με κορυφαία στελέχη των WTA, ATP, Nike, IMG κ.α., με σκοπό την εκπαίδευση των οικογενειών σχετικά με τη ζωή ενός επαγγελματία αθλητή τένις, ομιλίες από ειδικούς στον χώρο της διατροφής και της ευεξίας, που θα βοηθήσουν τους αθλητές να κατανοήσουν τις ανάγκες του σώματός τους σε διατροφή και αποκατάσταση. Τέλος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ποικίλες ψυχαγωγικές, διαδραστικές δραστηριότητες που θα έχουν προγραμματιστεί από τους διοργανωτές, την IMG και το ΤΑΤΟΪ Club, με στόχο να φέρουν την επόμενη γενιά του τένις πιο κοντά από ποτέ.

Για το κοινό είναι ήδη διαθέσιμα προς πώληση τα εισιτήρια για τον αγώνα επίδειξης μεταξύ των Fritz και Tiafoe, που κοστίζουν 70 ευρώ, καθώς και για τους ημιτελικούς και τους τελικούς του IMG Future Stars, που κοστίζουν 10 ευρώ για κάθε μια μέρα.

Διευθυντής του τουρνουά είναι ο γνωστός σε όλους μας Μάρκος Παγδατής, ενώ διαιτητής θα είναι ο Πορτογάλος διεθνούς φήμης διαιτητής χρυσού σήματος, Carlos Ramos.

Επίσημος εκπαιδευτικός συνεργάτης του IMG Future Stars είναι η Tennis Europe, της οποία είναι μέλος και η ΕΦΟΑ (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης).

Ο αγώνας επίδειξης, καθώς και οι τελικοί, θα προβληθούν στην COSMOTE TV, που θα είναι επίσημος φορέας αναμετάδοσης στην Ελλάδα και χορηγός επικοινωνίας.

Οι παροχές στον κάθε παίκτη θα περιλαμβάνουν: δύο δωμάτια ξενοδοχείου, γεύματα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής του, έως και 2 επιπλέον διαπιστευτήρια για γονείς/κηδεμόνες/προπονητές και πρόσβαση σε πλήρως εξοπλισμένους χώρους προπόνησης και αποκατάστασης.

Οι νικητές (αγοριών και κοριτσιών) του τουρνουά θα προσκληθούν στο διεθνώς αναγνωρισμένο πρωτάθλημα Eddie Herr International Junior Championship (κάτω των 14 ετών) που πραγματοποιείται στην Ακαδημία IMG, στο Bradenton της Florida.   

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots