Νικήτρια στα μονά, φιναλίστ στα διπλά η Παρετζόγλου

 
Νικήτρια στα μονά, φιναλίστ στα διπλά η Παρετζόγλου
tn team Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 - 20:46

Η Νικολίνα Παρετζόγλου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο μονό της J5 διοργάνωσης της ITF που έγινε στην Herodotou Tennis Academy στη Λάρνακα, ενώ στο διπλό πήρε τη 2η θέση, μαζί με την Αλεξάνδρα Μάγια.

Η Νικολίνα Παρετζόγλου επιβλήθηκε στον σημερινό τελικό του τουρνουά της J5 κατηγορίας της ITF της Herodotou Tennis Academy της Κινέζας Xuanyu Chen με 6-2, 6-3 και κατέκτησε τον 2ο τίτλο της στα μονά σε διοργάνωση της ITF, μετά το J5 της Σόφιας, που ήταν επίσης τη φετινή χρονιά.

Η Παρετζόγλου είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στη Λάρνακα και για να μπει στον τελικό απέκλεισε κατά σειρά τη Βουλγάρα Julia Zlateva με 6-1, 6-4, την Αυστραλή Gloria Jovic με 6-4, 6-2, τη Σέρβα Milica Popovski με 4-6, 7-5, 6-1 και την Ουκρανή Yelyzaveta Chainykova με 7-5, 6-1.

Η Παρετζόγλου και η Αλεξάνδρα Μάγια έπαιξαν σήμερα στον τελικό του διπλού, όπου ηττήθηκαν από την Chainykova και την Popovski με 7-5, 6-7 (0), 10-3, μετά από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι.

Οι δυο Ελληνίδες παίκτριες, Νο.1 στο ταμπλό, είχαν αποκλείσει τις Carolina Gandolfo και Shachar Schwartz με 6-2, 6-2, τις Julie Nobel και Eva Panova με 6-3, 6-0, καθώς και τις Xuanyu Chen και Ellen Katzer με 6-4, 6-2, για να προκριθούν στον τελικό.

Πολύ καλή πορεία είχε και η Αλεξάνδρα Μάγια, η οποία έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Η Μάγια κέρδισε την Αυστριακή Stella Horacek με 6-1, 6-3 και την Κύπρια Νίνα Ανδρονίκου με 6-4, 6-2, στα προημιτελικά όμως ηττήθηκε μετά από μια μεγάλη μάχη με την Xuanyu Chen, με 7-5, 2-6, 6-2.

Μέχρι τη φάση των "16" έφτασε η Ειρήνη Μαρία Τσακίρη, η οποία κέρδισε την Κύπρια Δάφνη Κουτσοφτά με 7-5, 6-0, αλλά ηττήθηκε στον 2ο γύρο από την Ουκρανή Yelyzaveta Chainykova, No.4 στο ταμπλό, με 6-1, 6-0. Στο κυρίως ταμπλό αγωνίστηκε και η Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, που ηττήθηκε στον 1ο γύρο από τη Γερμανίδα Helene Schnack, Νο.1 στο ταμπλό, με 6-1, 6-2.

Στο τουρνουά των αγοριών, οι Νικόλας Μπακιρτζής και Ανάργυρος Παναγιώτου κατέκτησαν τον τίτλο στα διπλά, ενώ στα μονά ο Παναγιώτου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά και ο Μπακιρτζής ως τον 2ο γύρο. Στον 2ο γύρο ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους και οι Ηρακλής Καλάνοφ και Ανδρέας Πολυχρονόπουλος. Στο κυρίως ταμπλό έπαιξε και ο Γρηγόρης Σαμαρτζίδης, ενώ στα προκριματικά συμμετείχε ο Ορέστης Θεόφιλος Ασλανίδης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots