Στο Australian Open o Θοδωρής Μητσάκος!

 
Θοδωρής Μητσάκος
Θοδωρής Μητσάκος
tn team Σάββατο, 08 Ιανουαρίου 2022 - 19:46

Τριπλή θα είναι η ελληνική εκπροσώπηση στο Australian Open Junior γι' αυτή τη χρονιά, αφού εκτός από τη Μιχαέλα Λάκη και τη Δήμητρα Παύλου, για Αυστραλία αναχωρεί και ο Θοδωρής Μητσάκος.

Ο Θοδωρής Μητσάκος θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στα δυο πολύ δυνατά τουρνουά της Αυστραλίας που θα γίνουν αυτό το μήνα.

Την εβδομάδα 14-19 Ιανουαρίου, θα παίξει στο ITF J1 τουρνουά του Traralgon, AGL Loy Yang Traralgon Junior International, ενώ στη συνέχεια θα πάει στη Μελβούρνη, για το Australian Open Junior Championships, που θα γίνει την εβδομάδα 22-29 Ιανουαρίου. Και στα δυο τουρνουά, πήρε την είσοδο για τα ταμπλό των προκριματικών.

Ο 17χρονος Έλληνας τενίστας, ανέβηκε στο Νο.124 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα, που είναι και το career high του, καθώς ήταν η πρώτη εβδομάδα της χρονιάς και αποχώρησαν από την κατάταξη οι παίκτες που γεννήθηκαν το 2003.

Θα είναι ο τρίτος παίκτης που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σ' αυτά τα δυο τουρνουά, καθώς στο κυρίως ταμπλό και των δυο θα βρίσκεται η Μιχαέλα Λάκη, ενώ η Δήμητρα Παύλου θα είναι στο κυρίως ταμπλό του Traralgon και στο προκριματικό ταμπλό του Australian Open.

Το ελληνικό τένις διανύει αναμφίβολα τις καλύτερες μέρες του και η είδηση της εισόδου του Μητσάκου στα αυστραλιανά ταμπλό, "σπάει" ακόμα ένα ρεκόρ, αφού συνολικά αυτή τη σεζόν αγωνίστηκαν (ή θα αγωνιστούν) στην Αυστραλία 11 εκπρόσωποί μας. Θυμίζουμε πως στο ATP Cup αγωνίστηκαν οι Στέφανος Τσιτσιπάς, Μιχάλης Περβολαράκης, Πέτρος Τσιτσιπάς, Μάρκος Καλοβελώνης και Αριστοτέλης Θάνος, ενώ για το Australian Open και άλλες διοργανώσεις της WTA, βρίσκονται στην Αυστραλία οι Μαρία Σάκκαρη, Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots