Πρωταθλητής σε μονά και διπλά ο Καλάνοφ στην Πάφο!

 
Πρωταθλητής σε μονά και διπλά ο Καλάνοφ στην Πάφο!
tn team Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 - 11:27

Ο Ηρακλής Καλάνοφ αναδείχθηκε πρωταθλητής και στα δυο ταμπλό του The Aphrodite Hills TE U14 G3 της Tennis Europe, που φιλοξενήθηκε στην Πάφο της Κύπρου. Δεύτερη θέση στο διπλό για τη Χρυσή Σμυρίδου.

Ο Ηρακλής Καλάνοφ, Νο.1 στο ταμπλό της διοργάνωσης της 3ης κατηγορίας U14 της Tennis Europe, δεν έχασε ούτε ένα σετ αυτή την εβδομάδα στα χωμάτινα γήπεδα του Aphrodite Hills στην Πάφο και έφτασε με εμφατικό τρόπο στην κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου.

Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει τον Κύπριο Χρήστο Αλκιβιάδη με 6-1, 6-1 και στον 2ο γύρο τον Αμερικανό Michael Savano με 6-3, 6-1. Στη συνέχεια ξεπέρασε με walkover το εμπόδιο του David Yalanuzyan και στα ημιτελικά κέρδισε τον Γάλλο Louis Kamar με 6-3, 6-2. Στον τελικό επιβλήθηκε του Ρώσου Artemii Lazarev με 6-1, 6-3.

Μ' αυτούς τους 2 τίτλους, ο Καλάνοφ έφτασε τους 3 τίτλους για το 2021 σε τουρνουά της Tennis Europe, ενώ συνολικά έχει κερδίσει 6 τίτλους TE, 3 στα μονά και 3 στα διπλά. Ο νεαρός Έλληνας τενίστας βρίσκεται στο Νο.25 στα 14άρια και στο Νο.182 της συνολικής κατάταξης (16άρια) της Tennis Europe.

Στο διπλό, ο Καλάνοφ συνεργάστηκε με τον Κύπριο Αλέκο Τίμινη και αναδείχθηκε επίσης πρωταθλητής. Στον τελικό είχαν δύσκολη αποστολή απέναντι στον Γάλλο Gabriel Jalouneix και στον Ελληνοπολωνό Sebastian Anthony Vlahos, αλλά πήραν τη νίκη με 6-4, 6-7 (2), 10-7.

Στο διπλό των κοριτσιών, η Χρυσή Σμυρίδου έπαιξε μαζί με τη Βρετανίδα Flora Johnson και έφτασαν μέχρι τον τελικό, όπου όμως ηττήθηκαν από την Κινέζα Xuanyu Chen και την Ουκρανή Mariya Yemshanova, με 6-4, 2-6, 10-7.

Στο  μονό των κοριτσιών, η Σμυρίδου πέτυχε 2 νίκες και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όπου ηττήθηκε από τη Βουλγάρα Eva Panova με 7-6 (3), 6-1. Στα αγόρια, εκτός από τον Καλάνοφ την Ελλάδα εκπροσώπησαν ακόμα οι Ιωσήφ Ρομπόλης, Δανιήλ Μανέτας και Χάρης Ραφαήλ Μοτίτης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots