Σπουδαία Μιχαέλα - κατέκτησε το Plovdiv Cup! (vids)

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη
tn team Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 - 18:15

Η Μιχαέλα Λάκη κέρδισε την Σοφία Κωστούλα στον τελικό του Plovdiv Cup και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην J1 διοργάνωση της ITF - στον σημαντικότερο τίτλο που έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής στην καριέρα της.

Κάνοντας ακόμα έναν σπουδαίο αγώνα, στη μεγαλύτερη πρόκληση που είχε αναμφίβολα σε όλο το τουρνουά, η Μιχαέλα Λάκη κέρδισε την -ελληνικής καταγωγής- Βελγίδα Σοφία Κωστούλα με 6-2, 3-6, 6-2 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην J1 διοργάνωση του Πλόβντιβ στη Βουλγαρία.

Το championship point του θριάμβου της Μιχαέλας:

Ηταν το μόνο σετ που έχασε όλη την εβδομάδα η Μιχαέλα, η οποία έκανε ένα πολύ σπουδαίο τουρνουά στο Πλόβντιβ, δείχνοντας πως βρίσκεται ήδη σταθερά ανάμεσα στις καλύτερες παίκτριες του κόσμου στα juniors.

Για να φτάσει μέχρι τον τελικό, η 16χρονη Ελληνίδα τενίστρια είχε κερδίσει την Ιταλίδα Alessandra Simone με 6-0, 6-1, τη Σέρβα Tijana Sretenovic με 6-3, 6-4, την Κροάτισσα Lucija Ciric Bagaric με 6-4, 6-4 και την Τσέχα Lucie Havlickova με 6-4, 7-5.

Στον τελικό αντιμετώπισε την Κωστούλα, που βρίσκεται στο Νο.2 του ταμπλό και στο Νο.20 της παγκόσμιας κατάταξης των κοριτσιών U18 της ITF. Η Μιχαέλα, η οποία βρίσκεται στο Νο.42 της παγκόσμιας κατάταξης, έκαμψε την αντίσταση της Ελληνοβελγίδας στα τρια σετ και κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο σε J1 διοργάνωση (Grade 1) στο ITF Tour.

Θυμίζουμε πως ένα μήνα πριν είχε δυο εκπληκτικές εβδομάδες στη Βραζιλία, που τη βοήθησαν να κάνει και αυτό το άλμα στην παγκόσμια κατάταξη και να βρεθεί στις 50, ακόμα και στις 40 καλύτερες του κόσμου στα 18άρια.

Είχε κατακτήσει τον τίτλο στα διπλά στο Grade 1 του Πόρτο Αλέγκρε, ενώ είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά στα μονά, στο Grade A της Κρισιούμα.

Οι 300 βαθμοί που δίνουν η κατάκτηση ενός J1 τουρνουά στο ITF Tour στα μονά, είναι οι περισσότεροι που έχει κερδίσει η Λάκη σε μια μόνο εβδομάδα. Κέρδισε ακόμα και 105 πόντους στα διπλά, όπου ήταν ημιφιναλίστ.

Θα αυξήσει τη συνολική συγκομιδή της κατά 260 βαθμούς (από τους 804,75 θα πάει στους 1.064,75), που σημαίνει πως θα βρεθεί για 1η φορά στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη Δευτέρα - πιθανότατα εντός του Top 25. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Michaela Laki ✨ (@michaela.laki)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots