Πρόκριση σε μονά και διπλά για τη Μάρθα

 
Πρόκριση σε μονά και διπλά για τη Μάρθα
Πρόκριση σε μονά και διπλά για τη Μάρθα
tennisnews team Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 - 19:43

Η Μάρθα Μακαντάση, πρωταθλήτρια την προηγούμενη εβδομάδα στα διπλά στο τουρνουά της Λεμεσού, προκρίθηκε στα προημιτελικά σε μονά και διπλά, στο τουρνουά αυτής της εβδομάδας που φιλοξενείται στη Λάρνακα.

Στο μονό της διοργάνωσης της Grade 4 κατηγορίας της ITF, όπου ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά της, η Μάρθα επιβλήθηκε της Ουκρανής Kateryna Rudenko με 6-3, 7-5 και εξασφάλισε μια θέση στην προημιτελική φάση.

Νωρίτερα είχε κερδίσει δυο φορές την Πολωνή Zuzanna Krygier! Αρχικά την απέκλεισε στα προκριματικά με 6-1, 6-3 και μετά χρειάστηκε να ξαναπαίξει μαζί της, καθώς η Πολωνή μπήκε ως lucky loser στο κυρίως ταμπλό. Ο δεύτερος αγώνας για τον 1ο γύρο ήταν πιο κλειστός, αλλά η Μάρθα τον κέρδισε κι αυτόν, με 7-6 (0), 6-2.

Αύριο, για την προημιτελική φάση της hard court διοργάνωσης που φιλοξενείται στα γήπεδα της Herodotou Tennis Academy στη Λάρνακα, η Μάρθα θα αντιμετωπίσει την κορυφαία του ταμπλό, Katerina Dimitrova, από τη Βουλγαρία. Η Dimitrova βρίσκεται στο Νο. 331 της παγκόσμιας κατάταξης U18 της ITF, στα 15 της μόλις χρόνια.

Η Μάρθα συνεχίζει και στο διπλό, όπου επίσης προκρίθηκε στα προημιτελικά, μαζί με την Κύπρια συμπαίκτριά της, Μαρία Κωνσταντίνου. Οι δυο παίκτριες κέρδισαν στον 1ο γύρο την Κύπρια Δάφνη Κουτσοφτά και τη Γερμανίδα Martina Markov, με 1-6, 6-0, 10-3. Αύριο θα αντιμετωπίσουν τις Βρετανίδες Tabitha Holmes και Eva Shaw.

Για το διπλό των αγοριών, οι Βαγγέλης Κυπριώτης και Κωνσταντίνος Ράπτης κέρδισαν τους Βρετανούς Daniel Abernethy και Williams Jansen με 6-1, 6-3 και μπήκαν επίσης στα προημιτελικά, όπου θα συναντήσουν τους Κύπριους Παύλο Πάρσον και Φώτο Φωτιάδη.

Στα μονά, ο Κυπριώτης έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ρουμάνου Dragos Petre Popeanga, No. 3 στο ταμπλό, από τον οποίο ηττήθηκε 4-6, 7-6 (5), 7-5. Ο Ο Ράπτης ηττήθηκε επίσης στον 1ο γύρο, από τον Σέργιο Κύζα, με 6-3, 6-3.

Τέλος, στη Λάρνακα αγωνίστηκαν και οι Θοδωρής Μητσάκος και Εμμανουήλ Παναγής. Ο Μητσάκος ηττήθηκε στον 2ο προκριματικό γύρο από τον Patrick Brady με 7-5, 6-3, ενώ ο Παναγής στον 1ο γύρο των προκριματικών, από τον Κύπριο Λάμπρο Παντζαρή, με 6-1, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots