Μέχρι τα ημιτελικά η Κάλλιστρου στη Μάλτα

 
Μαρία Κάλλιστρου
Μαρία Κάλλιστρου
tennisnews team Σάββατο, 09 Ιουλίου 2016 - 14:45

Η Μαρία Κάλλιστρου πραγματοποίησε μια πολύ καλή πορεία αυτή την εβδομάδα στο Corradino Heights της Μάλτας, καθώς έφτασε μέχρι την ημιτλεική φάση του San Michel International Tournament, της 3ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe.

Μετά από δυο νίκες, η Μαρία Κάλλιστρου προκρίθηκε στα ημιτελικά του San Michel International Tournament στη Μάλτα. Η 14χρονη τενίστρια από την Πάτρα, πήρε bye για τον 2ο γύρο, όπου κέρδισε την Ιταλίδα Rubina Marta De Ponti με 6-3, 6-1.

Στη συνέχεια, απέκλεισε για τα προημιτελικά την Ιταλίδα Sofia Pizzoni, No. 8 στο ταμπλό, με 1-6, 6-1, 6-4 και προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου αντιμετώπισε την επίσης Ιταλίδα Beatrice Ottone, No. 3 στο ταμπλό, γνωρίζοντας την ήττα με 6-3, 6-3.

Στα διπλά των κοριτσιών της U16 διοργάνωσης της ETA, η Μαρία σταμάτησε επίσης στα ημιτελικά την προσπάθειά της. Η νεαρή Ελληνίδα συνεργάστηκε με την Κύπρια Ελένη Μακρίδη, με την οποία κέρδισαν στον πρώτο τους αγώνα τις Ιταλίδες Elena Di Battista και Giulia Tedesco, με 6-3, 6-3. Στα ημιτελικά ηττήθηκαν από τις Vivien Sandberg (Γερμανία) και Emily Van Der Werf (Ολλανδία) σε ένα κλειστό παιχνίδι, με 6-1, 7-6 (2).

Στο μονό των αγοριών, ο Δημήτρης Λιβέρας από την Κύπρο, που είναι στο Νο. 1 του ταμπλό, απέκλεισε τον Ιταλό Andrea Gola με 7-6 (2), 6-3 και προκρίθηκε στον τελικό, όπου σήμερα θα αντιμετωπίσει άλλον έναν Ιταλό, τον Pietro Marino, στην προσπάθειά του να κατακτήσει τον τίτλο.

Στα διπλά των αγοριών, ο Λιβέρας και ο Στέφανος Σάββα αναδείχθηκαν πρωταθλητές, επικρατώντας στον τελικό των Ιταλών Andrea Gola και Giacomo Magnani, με 6-2, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots