Στον 2ο γύρο η Χριστοφή, εκτός ο Αντωνόπουλος

 
Ελένη Χριστοφή
Ελένη Χριστοφή
tn team Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 - 19:45

Η Ελένη Χριστοφή ξεκίνησε με νίκη την πορεία της στο δυνατό τουρνουά 25.000 δολαρίων που φιλοξενείται στο Ηράκλειο της Κρήτης και στα γήπεδα του Lyttos Beach. Εκτός 16άδας έμεινε ο Χρήστος Αντωνόπουλος.

Η Χριστοφή έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και κέρδισε μια δύσκολη μάχη με τη Ρωσίδα Polina Leykina, προερχόμενη από τα προκριματικά, με 7-5, 6-4, έπειτα από σχεδόν 2,5 ώρες αγώνα.

Στο 1ο σετ η 24χρονη Ελληνίδα τενίστρια απώλεσε ένα προβάδισμα με 5-5, αλλά δεν έχασε την ψυχραιμία της, απάντησε με ένα break και τελικά πήρε το σετ με 7-5. Στο 2ο σετ οι δυο παίκτριες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, με τη Χριστοφή να κάνει ένα καθοριστικό break στο 9ο game για να περάσει μπροστά με 5-4 και να κρατάει το σερβίς της στη συνέχεια, για να ολοκληρώσει τη νίκη της σε 2 ώρες και 21 λεπτά.

Στο μονό των ανδρών, ο Χρήστος Αντωνόπουλος ηττήθηκε από τον 21χρονο Ουκρανό Oleksandr Ovcharenko, Νο.4 στο ταμπλό και Νο.428 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, με 6-3, 6-1.

Τέλος, για το διπλό των γυναικών, η Μάγδα Αδαλόγλου και η Λετονή Marija Semenistaja, γνώρισαν την ήττα από τη Σλοβάκα Stella Kovacicova και τη Γουατεμαλέζα Janika Kusy με 6-2, 6-3.

Αύριο, η Μάρθα Ματούλα θα αντιμετωπίσει για τον 2ο γύρο του μονού την Κροάτισσα Lea Boskovic, Νο.3 στο ταμπλό και Νo.252 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, ενώ η Χριστοφή θα παίξει με τη Ρουμάνα Miriam Bianca Bulgaru, Νο.6 στο ταμπλό και Νο.285 στον κόσμο.

Στους άνδρες, ο Στέφανος Σακελλαρίδης θα δώσει μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση με τον Πολωνό Filip Peliwo, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.390 στον κόσμο, ενώ δύσκολο αγώνα θα έχει και ο Αλέξανδρος Σκορίλας, που θα αντιμετωπίσει τον Σουηδό Karl Friberg, Νο.5 στο ταμπλό και Νο.444 στον κόσμο.

Στα διπλά, οι Μιχάλης Σακελλαρίδης και Στέφανος Σχινάς θα παίξουν με τους Κύπριους Στυλιανό Χριστοδούλου και Φώτο Φωτιάδη, ενώ οι Χρήστος Αντωνόπουλος και Αλέξανδρος Σκορίλας θα αντιμετωπίσουν τους Ολλανδούς Mats Hermans και Mick Veldheer, Νο.3 στο ταμπλό. Οι Δημήτρης και Στέφανος Σακελλαρίδης θα παίξουν με τους Νο.1 του ταμπλό, τον Αυστριακό Neil Oberleitner και τον Γερμανό Tim Sandkaulen.

Τέλος, για το διπλό των γυναικών θα κάνουν την πρεμιέρα τους η Ματούλα και η Χριστοφή, που θα αντιμετωπίσουν την Πολωνή Xenia Bandurowska και τη Ρωσίδα Anastasia Grechkina.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots