4 στα 4 για τις Ελληνίδες στο Ηράκλειο

 
Έλενα Κοροκοζίδη
Έλενα Κοροκοζίδη
tn team Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 - 20:01

Η Έλενα Κοροκοζίδη, η Δήμητρα Παύλου, η Ελένη Χριστοφή και η Ελένη Μτσεντλίτζε έκαναν το 4 στα 4 για τα ελληνικά χρώματα σήμερα στο Ηράκλειο της Κρήτης, παίρνοντας την πρόκριση για τις "16" καλύτερες της διοργάνωσης των 15.000 δολαριών.

Συνεχίζοντας τα μεγάλα παιχνίδια της, η Έλενα Κοροκοζίδη απώλεσε μόλις 5 games από την Ιταλίδα Federica Arcidiacono, No.5 στο ταμπλό, για να την κερδίσει με 6-1, 6-4 σε 75 λεπτά.

Στις "16" καλύτερες μπήκε και η Ελένη Χριστοφή, που επίσης πέτυχε μια μεγάλη νίκη, χάνοντας 4 games από την Ιταλίδα Martina Spigarelli, Νο.8 στο ταμπλό, που την κέρδισε με 6-0, 6-4.

Η 18χρονη Δήμητρα Παύλου τα πήγε επίσης πολύ καλά και επιβλήθηκε της Ρωσίδας Anastasia Grechkina με 6-2, 6-3 σε 84 λεπτά.

Η Ελένη Μτσεντλίτζε, που πήρε wild card από τη διοργάνωση, επέστρεψε από σετ πίσω και κατάφερε να σταματήσει την προερχόμενη από τα προκριματικά Krystyna Pochtovyk από την Ουκρανία, με 1-6, 6-3, 7-5, μετά από 2,5 ώρες μάχης.

Αύριο η δράση στα γήπεδα του Lyttos Beach στο Ηράκλειο θα συνεχιστεί με όλες τις αναμετρήσεις του 2ου γύρου των μονών, αλλά και με τους προημιτελικούς των διπλών. Για το τουρνουά των ανδρών, ο Αλέξανδρος Σκορίλας θα αντιμετωπίσει τον Πολωνό Martyn Pawelski, γύρω στις 12:30 το μεσημέρι, στο Court Tsitsipas.

Στις γυναίκες, η κορυφαία του ταμπλό Σαπφώ Σακελλαρίδη θα αντιμετωπίσει την Μτσεντλίτζε στο πρώτο παιχνίδι του Court Sakkari, στις 09:30 το πρωί. Στο ίδιο γήπεδο, γύρω στις 12:30, θα έχουμε άλλη μια ελληνική μάχη, μεταξύ της Μιχαέλας Λάκη και της Δήμητρας Παύλου.

Στο Court 10 η Κοροκοζίδη θα αντιμετωπίσει την Ισπανίδα Carmen Lopez Martinez, που ξεκίνησε από τα προκριματικά και έχει 4 συνεχόμενες νίκες, ενώ η Χριστοφή θα παίξει με μια ακόμα Ιταλίδα, την επίσης qualifier, Lara Pfeifer.

Στα διπλά, Σαπφώ Σακελλαρίδη και Simona Ogescu θα αντιμετωπίσουν τις Ιταλίδες Arcidiacono και Sofia Rocchetti, ενώ η Κοροκοζίδη και η Λετονή Margarita Ignatjeva θα παίξουν με τη Ρουμάνα Ilinca Dalina Amariei και την Κροάτισσα Lucija Ciric Bagaric, Νο.2 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots