Στον 2ο γύρο Παύλου, Κοροκοζίδου και Σκορίλας

 
Δήμητρα Παύλου
Δήμητρα Παύλου © tennisnews.gr
tn team Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 - 18:03

Η Δήμητρα Παύλου, η Έλενα Κοροκοζίδου και ο Αλέξανδρος Σκορίλας προκρίθηκαν στους "16" της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του NANA Golden Beach Hotel στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εκτός συνέχειας έμειναν ο Στέφανος Σχινάς και η Στυλιανή Ρουσσοπούλου.

Μόλις 71 λεπτά χρειάστηκε να μείνει στο court η Δήμητρα Παύλου, η οποία έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και επιβλήθηκε της Ρουμάνας Bianca Elena Barbulescu με 6-3, 6-1, για να προκριθεί στον 2ο γύρο του τουρνουά των 15.000 δολαρίων της ITF, που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στη Χερσόνησο του Ηρακλείου.

Στον 2ο γύρο θα βρίσκεται και η Έλενα Κοροκοζίδη, που μετά τη μεγάλη πορεία της μέχρι τον τελικό στο τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδας, έπαιξε και σήμερα πολύ καλό τένις για να επικρατήσει σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες και έπειτα από 2 γεμάτα σετ της Ρουμάνας Simona Ogescu, με 7-5, 7-6 (6).

Εκτός 2ου γύρου στο τουρνουά των γυναικών του Ηρακλείου, που φιλοξενείται στα χωμάτινα courts του Nana Tennis Club, θα μείνει η Στυλιανή Ρουσσοπούλου, που έκανε καλή προσπάθεια αλλά ηττήθηκε από την προερχόμενη από τα προκριματικά, Γαλλίδα, Alyssa Reguer, με 6-4, 6-2.

Στο τουρνουά των ανδρών, που διεξάγεται στις σκληρές επιφάνειες, ο Αλέξανδρος Σκορίλας κέρδισε στη μάχη των τριών σετ που έδωσε με τον Μονεγάσκο Rocco Piatti, με 3-6, 7-6 (4), 6-3, για να μπει στους "16" καλύτερους.

Δεν ήταν καθόλου εύκολη πρεμιέρα για τον Αλέξανδρο, που στο 2ο σετ απώλεσε προβάδισμα με break και κινδύνεψε στο 12ο game, όταν αντιμετώπισε match point στο σερβίς του, στο 5-6, 40-Α, αλλά τελικά το έσβησε και έστειλε το σετ σε tie-break. Εκεί επιβλήθηκε με 7-4 και στο 3ο σετ προηγήθηκε με 3-0, για να μη χάσει ποτέ το πάνω χέρι.

Καλό παιχνίδι και από τον Στέφανο Σχινά, που πάλεψε απέναντι στον Αυστραλό Matthew Dellavedova, No.3 στο ταμπλό, αλλά δεν απέφυγε την ήττα με 6-2, 6-3.

Να σημειωθεί πως χθες έπαιξαν στα διπλά Σκορίλας και Σχινάς, χωρίς να καταφέρουν να προκριθούν. Ο Σκορίλας και ο Ισραηλινός Raz Haviv ηττήθηκαν από τους Ιταλούς Niccolo Catini και Gabriele Maria Noce, Νο.4 στο ταμπλό, με 6-2, 6-4, ενώ ο Σχινάς και ο Χρήστος Αντωνόπουλος ηττήθηκαν από τους Richard Biagiotti και Pavel Nejedly, με 6-4, 6-2.

Στο διπλό των γυναικών, η Κοροκοζίδη και η Παύλου ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κερδίσουν στον 1ο γύρο τις Νο.2 του ταμπλό, Simona Ogescu και Ivana Sebestova, με 6-2, 3-6, 10-6. Δεν τα κατάφεραν οι Μαρία Ελένη Πούλκα και Ρουσσοπούλου, που ηττήθηκαν από τις Νο.3 του ταμπλό, Giorgia Pinto και Gaia Squarcialupi, με 6-0, 6-2.

Την Πέμπτη για τον 2ο γύρο των μονών ο Σκορίλας θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά Jonas Trinker από την Αυστρία, που έβγαλε εκτός σήμεα το Νο.4 του ταμπλό, Sahar Simon.

Στις γυναίκες, η Παύλου θα αντιμετωπίσει τη Ρουμάνα Ilinca Dalina Amariei, Νο.4 στο ταμπλό, ενώ η Κοροκοζίδη την Ιταλίδα Giorgia Pinto, Νο.5 στο ταμπλό. Επίσης για τα προημιτελικά του διπλού, Κοροκοζίδη και Παύλου θα αντιμετωπίσουν τις Ιταλίδες Chiara Fornasieri και Vittoria Modesti.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots