Τσιτσιπάς: "Κέρδισα άσχημα" - Τα παράπονα για τα καθίσματα

 
Τσιτσιπάς: "Κέρδισα άσχημα" - Τα παράπονα για τα καθίσματα
© tennisnews.gr
tn team Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 - 16:53

Αν και χρειάστηκε σε σημεία του αγώνα να παίξει "άσχημα", όπως είπε, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει τη νίκη για την Ελλάδα και αυτό τον κάνει πολύ χαρούμενο. Τα παράπονα που έκανε για τα προσθετικά καθίσματα.

"Η εμπειρία ήταν φανταστική. Τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα σήμερα και πέρασα πολλές δυσκολίες μέσα στο γήπεδο ώστε να βρω τα πατήματά μου και να δώσω στην ομάδα τη νίκη. Ο κόσμος μπήκε στο κλίμα λίγο αργότερα μες στον αγώνα, υπήρχαν κάποιες προσωπικές δυσκολίες για μένα εντός και εκτός γηπέδου, αλλά είμαι χαρούμενος που πάλεψα και βρήκα λύσεις. Το σημαντικό για μένα είναι να μπορώ να παλεύω, να μην 'σπάω' και αυτό μου φέρνει τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Σήμερα έδειξα ότι είμαι δυνατός, η φυσική μου κατάσταση ήταν το πιο σημαντικό πράγμα και ο λόγος που κέρδισα αυτόν τον αγώνα", είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Στέφανος.

Για τις δυσκολίες, στις οποίες αναφέρθηκε, είπε: "Το ξέρω πως οι συνθήκες είναι ίδιες και για τις δυο ομάδες, αλλά είναι πολύ δύσκολο να δεις την μπάλα όταν υπάρχουν πίσω από το γήπεδο λευκές κερκίδες. Υπήρξαν στιγμές, κυρίως στα σερβίς, όπου χανόταν η μπάλα και είναι πολύ δύσκολο να βρεις την μπάλα εκεί που τη θες. Είναι πολύ σημαντικό σ' αυτό το επίπεδο, διότι κλάσματα δευτερολέπτου μπορούν να κάνουν διαφορά, ή οι αποφάσεις που θα παρθούν όταν βρίσκεσαι πίσω απ' την μπάλα αν χάσεις μερικά δευτερόλεπτα. Δεν είναι τζούνιορ τένις. Θα ήταν διαφορετικά αν παίζαμε 12άρια, αλλά σ' αυτό το επίπεδο δεν μου έχει ξανασυμβεί. Αυτοί που πήραν την απόφαση αυτή δεν το σκέφτηκαν πολύ καλά."

Για το ματς, ο Στέφανος είπε: "Ήταν ένας αγώνας υψηλής έντασης, περίμενα αυτό το επίπεδο από εκείνον, είναι ένας παίκτης που έχει βρεθεί στο Top 100. Έπρεπε να μείνω εκεί και να παλέψω. Δεν ήταν επιλογή για μένα να τα παρατήσω, ειδικά παίζοντας μπροστά στους συμπατριώτες μου. Έπρεπε να παίξω άσχημα κάποιες φορές, αλλά δούλεψε, πήρα τη νίκη και είμαι χαρούμενος γι' αυτό."

Για τις κράμπες που αντιμετώπισε o Klein στο τελευταίο σετ: "Κατάφερα να υπομείνω τις δυσκολίες του αγώνα περισσότερο από εκείνον. Ήξερα ότι θα έφτανε σ' αυτό το σημείο, που το ματς θα γίνει πιο physical. Ήμουν έτοιμος γι' αυτό και έχω προπονηθεί πολλές ώρες. Έχω μεγαλώσει παίζοντας σ' αυτές τις συνθήκες και είμαι περήφανος με τον εαυτό μου που ήμουν δυνατός και ανθεκτικός."

Ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας, Απόστολος Τσιτσιπάς, απάντησε στο αν είναι πιθανό να δούμε αλλαγές στην αυριανή σύνθεση του διπλού: "Οπωσδήποτε. Θα καθίσουμε με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας και με τους παίκτες και θα πάρουμε την απόφαση για το πως θα κινηθούμε αύριο αγωνιστικά. Θα σας ανακοινωθεί η απόφαση όταν παρθεί. Οπότε, ναι, υπάρχει περίπτωση να γίνει αλλαγή."

Για τα δυο παιχνίδια, ο Απόστολος σχολίασε: "Ο Αλέξανδρος (Σκορίλας) είχε στιγμές που θα μπορούσε να αλλάξει την τροπή στο ματς, αλλά αυτό δεν έγινε. Σαν εμπειρία ήταν καλή γι αυτόν καθώς είδε το επίπεδο και πόσο πρέπει να δουλέψει. Επαιζε με έναν παίκτη τοπ επιπέδου. Το ματς του Στέφανου είχε δύ πρόσωπα. Στο πρώτο σετ ο αντίπαλος έβγαλε όλη την ενέργειά του και στο τάι μπρέικ πήρε το σετ, αλλά προφανώς μετά ο Στέφανος έδειξε την ποιότητά του. Κράτησε ψηλά το επίπεδο και εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που βρήκε και πήρε το σετ, για να έρθει η εγκατάλειψη του Κλάιν που δεν είχε δυνάμεις. Σε αυτά τα επίπεδα, φαίνεται η προετοιμασία του κάθε παίκτη που μπαίνει στο γήπεδο να αγωνιστεί."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots