Davis Cup: Με την Τζαμάικα η Εθνική το 2022

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 - 14:56

Η Εθνική μας ομάδα στο Davis Cup θα αντιμετωπίσει την Τζαμάικα τον Μάρτιο του 2022, για τα πλέι οφ του World Group II.

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η κλήρωση για τα προκριματικά και τα πλέι οφ (σε World Group I και World Group II) του Davis Cup για το 2022.

Η Ελλάδα, μετά την ήττα της από τη Λιθουανία στο Lyttos Beach της Κρήτης τον περασμένο Σεπτέμβριο, θα αγωνιστεί στα πλέι οφ του World Group II, θα διεκδικήσει δηλαδή ξανά την είσοδό της στη 2η κατηγορία.

Η ομάδα μας, που είναι στο Νο.8 του ταμπλό των πλέι οφ του World Group II, θα υποδεχτεί την ομάδα της Τζαμάικα, σε γήπεδο και επιφάνεια που θα επιλέξει η ελληνική ομοσπονδία.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα, με ομοσπονδιακό τεχνικό τον Δημήτρη Χατζηνικολάου και αρχηγό αποστολής τον Απόστολο Τσιτσιπά, εκπροσωπήθηκε τα τελευταία χρόνια από τους Στέφανο Τσιτσιπά, Πέτρο Τσιτσιπά, Μιχάλη Περβολαράκη, Μάρκο Καλοβελώνη και Αλέξανδρο Σκορίλα.

Η Τζαμάικα είναι μια από τις ομάδες που έρχονται από την 3η κατηγορία του Davis Cup. Οι δυο βασικοί της παίκτες και αυτοί που τη βοήθησαν το καλοκαίρι να πάρει την πρόκριση για τα πλέι οφ του WG II, ήταν ο Blaise Bicknell (No.1092 ATP) και ο Rowland Phillips (Νο.1395 ΑΤΡ).

Στα πλέι οφ του WG II θα αγωνιστεί και η Κύπρος τον Μάρτιο, η οποία όμως ερχόμενη από την 3η κατηγορία, δεν ήταν seeded και είχε σαφώς δυσκολότερη κλήρωση. Το συγκρότημα του Δημήτρη Ηροδότου, θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Αίγυπτο, Νο.7 στο ταμπλό.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των πλέι οφ του World Group II:

Τα ζευγάρια για τα προκριματικά των τελικών του Davis Cup του 2022:

Τα ζευγάρια για τα πλέι οφ του World Group I:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots