Τσιτσιπάς: "Ανυπομονώ να επιστρέψω στο Davis Cup"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Twitter @kristelsports
tennisnews team Σάββατο, 07 Μαρτίου 2020 - 16:04

Μετά την 2η συνεχόμενη παρουσία του σε αγώνες Davis Cup της Ελλάδας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε πολύ ευχαριστημένος με την εμπειρία και ανυπομονεί να επιστρέψει στη διοργάνωση, για το επόμενο μεγάλο ραντεβού της ομάδας μας.

"Ανυπομονώ για τους επόμενους αντιπάλους μας στο Group II. Ελπίζω να καταφέρω να είμαι πιο έτοιμος και να μπορέσω να το συμπεριλάβω στο πρόγραμμά μου. Θέλω πολύ να εκπροσωπήσω την Ελλάδα για μια ακόμα φορά", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη σημερινή του νίκη με 6-2, 6-1 επί του Jeson Patrombon.

Η Ελλάδα κέρδισε αυτό το διήμερο τις Φιλιππίνες με 4-1 στη Μανίλα και εξασφάλισε την άνοδό της στο World Group IΙ του Davis Cup. Τον Σεπτέμβριο, την αμέσως επόμενη εβδομάδα από το US Open (18-19 Σεπτεμβρίου), θα αντιμετωπίσει μια από τις ηττημένες ομάδες του World Group I, για να διεκδικήσει την πρόκρισή της στα πλέι οφ ανόδου για το World Group Ι του 2021.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος μετράει πλέον 6 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στα μονά στο Davis Cup - χωρίς μάλιστα να έχει χαμένο σετ - εκπροσώπησε την Ελλάδα σε ομαδικά τουρνουά 3 φορές μέσα στους τελευταίους 7 μήνες.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 είχε ενισχύσει σημαντικά την ομάδα μας να πάρει ένα από τα εισιτήρια της πρόκρισης στα πλέι οφ του World Group II, στους αγώνες της 3ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης που φιλοξενήθηκαν στο ΤΑΤΟΪ Club, ενώ τον Ιανουάριο του 2020 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο νεοσύστατο ATP Cup της Αυστραλίας.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots