Πρωταθλήτρια στη Φλόριντα η Χριστοφή

 
Πρωταθλήτρια στη Φλόριντα η Χριστοφή
Πρωταθλήτρια στη Φλόριντα η Χριστοφή
tennisnews team Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016 - 12:29

Η Ελένη Χριστοφή κατέκτησε το 2016 ITA Southeast Regional Championship στο Gainesville της Φλόριντα, μετά από μια δύσκολη αναμέτρηση που έδωσε με την Josie Kuhlman στον τελικό, την οποία και κέρδισε στα τρία σετ. Η 18χρονη Ελληνίδα τενίστρια πραγματοποίησε το ιδανικότερο δυνατό ξεκίνημα στο κολεγιακό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Χριστοφή είναι πρωτοετής στο πανεπιστήμιο της Georgia και δε θα μπορούσε να κάνει καλύτερο ξεκίνημα, από αυτό που έκανε. Ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια στο ITA Southeast Regional Championship, το οποίο φιλοξενήθηκε στο Alfred A. Ring Tennis Complex, στο Gainesville της Φλόριντα.

Η 18χρονη Ελληνίδα τενίστρια κέρδισε στον τελικό της διοργάνωσης την Josie Kuhlman του πανεπιστημίου της Φλόριντα με 7-6 (5), 2-6, 7-6 (4), σε έναν πολύ δυνατό και κλειστό αγώνα.

Στο πρώτο σετ, η Ελένη ήταν πίσω με 4-0, αλλά έκανε μια απίθανη προσπάθεια και κατάφερε να το γυρίσει, για να το πάρει στο tie-break (με 7-5). Η Kuhlman απάντησε με ένα πολύ καλό δεύτερο σετ, το οποίο κατέκτησε στα 8 games, όμως η Χριστοφή επέστρεψε δριμύτερη για το αποφασιστικό σετ και κατάφερε να το πάρει και αυτό στο tie-break, με 7-4.

"Καταπληκτικό τουρνουά, καταπληκτική εβδομάδα για την Ελένη. Τα πήγε πολύ καλά και έκανε σημαντικές βελτιώσεις στο παιχνίδι της. Είναι μια μεγάλη νίκη επειδή της δίνει μια μεγάλη ευκαιρία για να πάει στη Νέα Υόρκη. Είμαι ενθουσιασμένη για εκείνη και για αυτό που κατάφερε. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο το παιχνίδι της", δήλωσε ο προπονητής του Georgia, Jeff Wallace.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots