ATP
Ruud: "Ο Στεφ δεν είχε τρύπες στο παιχνίδι του"

 
Ruud: "Ο Στεφ δεν είχε τρύπες στο παιχνίδι του"
© Monte-Carlo Masters
tn team Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 - 19:42

Ο Casper Ruud εκθείασε τον Στέφανο Τσιτσιπά και το παιχνίδι που έκανε στον τελικό του Monte-Carlo Masters, στη συνέντευξη Τύπου του.

"Ο Στεφ έπαιξε πολύ καλά. Έπαιξε επιθετικά, ήταν φανταστικός με το forehand, αλλά έπαιξε καλά και με το backhand. Οπότε δεν έβρισκα τρύπες στο παιχνίδι του. Εγώ δεν έπαιξα αρκετά καλά. Είναι τόσο απλό. Είχα κάποιες ευκαιρίες στο 2ο σετ, αλλά αν δεν εκμεταλλεύεσαι τα break point σου, είναι δύσκολο να κερδίσεις", είπε ο Ruud, ο οποίος έχασε και τα 8 break points που είχε στον σημερινό τελικό και υπέστη την ήττα με 6-1, 6-3 από τον Τσιτσιπά.

"Όταν παίζαμε με τον Στεφ στο παρελθόν, νομίζω πάντα κέρδιζε αυτός που έπαιζε πιο επιθετικά και καλύτερα με το forehand του. Και οι δυο προτιμάμε αυτή την πλευρά. Σήμερα, ωστόσο, έπαιξε βαριά και καλά και από το backhand, οπότε δεν έβρισκα τρύπες. Ήμουν λίγο διστακτικός με το forehand στην αρχή, αστόχησα μερικές φορές. Σκεφτόμουν ότι έπρεπε να παίξω πιο χαλαρά, γιατί πήγαινα για το winner και πολλές φορές ήταν έξω. Δεν είχα καλή ισορροπία σήμερα. Είχα ένα break point όπου πρώτα έκανα inside out forehand και μετά στην ευθεία και αστόχησα. Αυτό είναι απογοητευτικό, μακάρι να μπορούσα να κάνω ξανά αυτό το χτύπημα, ίσως έκανα κάτι διαφορετικά. Μπορώ, τουλάχιστον, να πω ότι το κυνήγησα, αλλά δυστυχώς δεν βρήκα στόχο", πρόσθεσε ο 25χρονος Νορβηγός, που συνέχισε να εκθειάζει τον Στεφ και μίλησε για την επιστροφή του στο Top 10:

"Είχε κάποια προβλήματα τους τελευταίους 6-7 μήνες, είναι γνωστό αυτό. Βγήκε και από το Top 10 πριν μερικές εβδομάδες. Τώρα όμως, επιστρέφει εκεί που ανήκει. Το επίπεδό του είναι πολύ υψηλό όταν παίζει έτσι. Είναι ωραίο να τον βλέπεις ξανά στο Top 10."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots