ATP
Nadal: "Το σημαντικότερο είναι πως έβγαλα τον αγώνα χωρίς προβλήματα"

 
Nadal: "Το σημαντικότερο είναι πως έβγαλα τον αγώνα χωρίς προβλήματα"
tn team Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 - 22:31

Ο Rafael Nadal έδειξε σίγουρα μια μεγάλη βελτίωση σε μικρό χρονικό διάστημα, αν συγκρίνουμε τον αγώνα του με τον De Minaur στη Μαδρίτη με αυτόν της Βαρκελώνης, ωστόσο κράτησε χαμηλούς τόνους, είπε ότι ένας αγώνας δεν αλλάζει τα πράγματα και δείχνει συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια της σεζόν του στο χώμα.

"Είμαι χαρούμενος. Προφανώς, μου ήταν δύσκολο να φανταστώ ότι θα ήμουν στον 3ο γύρο. Ούτε άλλαξε κάτι πολύ, απλά δεν περίμενα να είμαι σε θέση να αντέξω για ένα τέτοιο παιχνίδι παραπάνω από 2 ώρες. Ακόμα και σήμερα μου ήταν δύσκολο να το φανταστώ", είπε ο Nadal στη συνέντευξη Τύπου του σήμερα, μετά τη νίκη του με 2-0 σετ επί του Alex De Minaur στη Μαδρίτη.

Ήταν η μεγαλύτερη νίκη που έκανε ο Nadal μετά το comeback του, ενώ δείχνει και μια μεγάλη διαφορά συγκριτικά με τον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας στη Βαρκελώνη, όπου έχασε στα 2 σετ από τον ίδιο αντίπαλο. Όχι μόνο λόγω αποτελέσματος, αλλά και λόγω εμφάνισης. Αυτά ωστόσο δεν αλλάζουν τη νοοτροπία του Ισπανού, που συνεχίζει να κρατάει τους τόνους χαμηλά.

"H προτεραιότητά μου γι' αυτή την εβδομάδα συνεχίζει να είναι το να μην προκαλέσω κάποια ζημιά και να δω αν μπορώ να ξεπεράσω τα όρια που είχα θέσει την προηγούμενη εβδομάδα. Αν το σώμα μου ανταποκριθεί σ' αυτό, θα δούμε πως θα πάει το τένις μου, δεν είναι τίποτα αυτόματο. Έχω παίξει πολύ λίγο τένις τον τελευταίο καιρό και έχω πολλά που πρέπει να βελτιώσω. Τουλάχιστον αυτή τη φορά είμαι στο tour για 2,5 εβδομάδες συνεχόμενα. Σήμερα κατάφερα να φέρω ένα τένις και μια φυσική κατάσταση που ήταν καλή, για 2 ώρες. Αυτό είναι το σημαντικότερο."

Η αντιμετώπισή του επίσης δεν θα αλλάξει από ένα μόνο αποτέλεσμα, όπως ανέφερε: "Όχι, η οπτική μου θα μεταβάλλεται με το πως είμαι μέρα με τη μέρα, όχι από έναν αγώνα. Για να αλλάξω την οπτική μου, θα πρέπει να με έχω πείσει ότι μπορώ σωματικά να είμαι εκεί, έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στο σώμα μου, κάτι που είναι λογικό με όλα όσα έχουν συμβεί τα 2 τελευταία χρόνια. Μετά πρέπει να ανακτήσω την εμπιστοσύνη σε εμένα τον ίδιο, σε τενιστικό επίπεδο. Η οπτική δεν αλλάζει. Την προηγούμενη εβδομάδα έπαιξα 2 αγώνες, εδώ, χωρίς να συμβεί κάτι περίεργο, θα παίξω τουλάχιστον 3. Θα έχω σίγουρα 5 αγώνες το λιγότερο. Είναι σίγουρα μια σημαντική πρόοδος, κάτι που δεν μπόρεσα να κάνω σε καμία άλλη φάση στα 2 τελευταία χρόνια."

Το σερβίς του ήταν κάτι που άλλαξε την κατάσταση στον σημερινό ματς, σε σχέση με τη Βαρκελώνη: "Η πιο αξιοπρόσεκτη βελτίωση που είχα αυτή την εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη, ήταν το σερβίς. Δεν έχω περιορισμούς στην κίνηση. Δεν μπορώ και να παίξω στο 100% μου όμως, γιατί είμαι πολύ καιρό εκτός αγώνων. Ούτε θα μπορούσα να κάνω 100 σερβίς κάθε μέρα στην προπόνηση. Πρέπει να προσαρμοστούν οι μύες ξανά στα φορτία αυτά."

Ο Nadal θα επιστρέψει στο Manolo Santana Stadium τη Δευτέρα, για να αντιμετωπίσει τον Pedro Cachin, διεκδικώντας πλέον μια θέση στους "16" του Mutua Madrid Open.

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots