ATP
Μπήκε φουριόζος στη Ρώμη ο Zverev (vids)

 
Μπήκε φουριόζος στη Ρώμη ο Zverev (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 10 Μαϊος 2024 - 18:28

O Alexander Zverev μπήκε φουριόζος στο Internazionali BNL d' Italia της Ρώμης και απώλεσε μόλις 4 games στην πρεμιέρα του, από τον Aleksandar Vukic. Νικηφόρες πρεμιέρες και για τους Grigor Dimitrov και Ben Shelton.

Μόλις 81 λεπτά χρειάστηκε ο Zverev για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Vukic με 6-0, 6-4.

Ο Zverev κέρδισε τα 7 πρώτα games του αγώνα, αλλά στο 2ο σετ έγινε μάχη, με τον Vukic να ανεβαίνει αρκετά και να του ασκεί πίεση. Πέρασε το τεστ ο Γερμανός, που έσωσε διπλό break point στο 3-3, 15-40 και μετά απ' αυτό ανέλαβε ξανά τα ηνία. Στο 8ο game έριξε την προειδοποιητική βολή, αν και έχασε το break point που είχε, για να κάνει τελικά το αποφασιστικό break στο 10ο game και να ολοκληρώσει το ματς.

Στον 3ο γύρο του ιταλικού Masters o Zverev, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.3 του ταμπλό εξαιτίας των απουσιών των Jannik Sinner και Carlos Alcaraz, θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Luciano Darderi, που έκανε νέο μεγάλο ματς και απέκλεισε τον Mariano Navone, Νο.28 στο ταμπλό, με 6-3, 6-2. Ο 22χρονος Ιταλός είχε κερδίσει και τον Denis Shapovalov, μετά από ματς-θρίλερ στον 1ο γύρο.

Χρειάζονται ώθηση οι λίγοι Ιταλοί που έχουν μείνει στο ταμπλό, καθώς από το φετινό Internazionali BNL d' Italia έχουν αποσύρει τις συμμετοχές τους οι Jannik Sinner και Matteo Berrettini, ενώ σήμερα τραυματίστηκε και ο Lorenzo Musetti, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τον αγώνα του με τον Terence Atmane, που είχε το προβάδισμα με 7-5, 1-0.

Ο Γάλλος qualifier θα παίξει στον 3ο γύρο με τον Grigor Dimitrov, που απέκλεισε τον Yoshihito Nishioka με 7-5, 6-4. Νικηφόρα πρεμιέρα και για τον Ben Shelton, που επιβλήθηκε του Pavel Kotov με 4-6, 6-3, 6-4 και έφτασε τις 6 νίκες σε 7 αγώνες στη φετινή χωμάτινη σεζόν. Ο νεαρός Αμερικανός θα παίξει στον 3ο γύρο με τον Zhizhen Zhang, που έβγαλε εκτός το Νο.19 του ταμπλό, Adrian Mannarino, με 6-1, 6-3.

Ο Nuno Borges έκανε πολύ καλό ματς και απέκλεισε το Νο.15 του ταμπλό, Alexander Bublik, με 6-4, 6-4, ενώ στους "32" πέρασε και ο προερχόμενος από τα προκριματικά Thiago Monteiro, που κέρδισε τον Jordan Thompson με 6-1, 6-3 και θα περιμένει έναν εκ των Casper Ruud και Miomir Kecmanovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots