ATP
Nadal: "Ελπίζω να μην είναι το τελευταίο μου Masters" (vid)

 
Nadal: "Ελπίζω να μην είναι το τελευταίο μου Masters" (vid)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 - 12:22

O Rafael Nadal μίλησε για τη βελτίωση που έδειξε τις τελευταίες εβδομάδες, τις θετικές εντυπώσεις που έχει μέχρι τώρα στη Ρώμη, ενώ δεν έκρυψε πως θα ήθελε να μην είναι αυτό το τελευταίο του Masters 1000 τουρνουά.

"Ήταν 3 θετικές εβδομάδες, ήμουν σε θέση να παίξω σε 3 συνεχόμενα τουρνουά στο tour, κάτι που δεν μπόρεσα να κάνω για πάρα πολύ καιρό, οπότε απολαμβάνω τον χρόνο που περνάω στο tour. Στη Μαδρίτη πέρασα απίστευτα καλά. Δεν άφησα όλα μου τα συναισθήματα ελεύθερα γιατί πρέπει να συνεχίσω. Τώρα είμαι συγκεντρωμένος μόνο στη Ρώμη, αλλά δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά όλους τους ανθρώπους στη Μαδρίτη γι' αυτές τις απίθανες στιγμές που μου έδωσαν", είπε ο Nadal σχετικά με την πορεία των τελευταίων εβδομάδων του, στις δηλώσεις που έκανε για το Tennis TV.

"Είμαι εδώ από το Σάββατο, είχα καλές και κακές μέρες, όπως πάντα. Σε γενικές γραμμές βελτιώνομαι. Νιώθω καλά, είμαι χαρούμενος με το πως πάνε τα πράγματα και είμαι ενθουσιασμένος. Η Ρώμη είναι ένα από τα σημαντικότερα τουρνουά της καριέρας μου. Κέρδισα 10 φορές εδώ και είχα κάποια αξέχαστα ματς. Θα ήθελα να το δοκιμάσω, να παίξω για μια ακόμα φορά εδώ σε καλό επίπεδο", πρόσθεσε.

Για το τι περιμένει στη Ρώμη, είπε: "Πάντα περιμένω καλά πράγματα, είμαι θετικός άνθρωπος. Αλλά η πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Κάποιες φορές πάει λίγο χειρότερα, κάποιες πάει καλύτερα ξανά. Απλά πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς τα πράγματα όπως έρθουν. Σίγουρα τώρα για μένα τα πάντα είναι πιο απρόβλεπτα σε σχέση με λίγα χρόνια πριν. Το αποδέχομαι αυτό και την ίδια στιγμή συνεχίζω να έχω την ελπίδα."

Για το rivalry του με τον Djokovic και τα μεγάλα ματς που έπαιξαν στη Ρώμη: "Με τον Novak έχουμε παίξει σε όλο τον κόσμο. Εδώ είναι ένα μέρος όπου έχουμε δώσει πολλούς ωραίους αγώνες. Λυπάμαι που δεν έτυχε να είναι ένας απ' αυτούς τους αγώνες best-of-five, όπως είχαμε το 2005 ή το 2006, γιατί αυτά τα παιχνίδια μένουν πιο πολύ στη μνήμη σου. Είχαμε όμως απίθανες μάχες, τον κέρδισα, με κέρδισε, η ατμόσφαιρα πάντα ήταν θετική, ήταν ένα σημαντικό κομμάτι του rivalry μας."

Τέλος, για το ενδεχόμενο να είναι αυτό το τελευταίο του Masters 1000 τουρνουά: "Δεν ξέρω. Δεν θέλω να το σκέφτομαι αυτό τώρα, θέλω μόνο να σκεφτώ τον αυριανό αγώνα, να είμαι έτοιμος γι' αυτό το παιχνίδι και για το τουρνουά. Αν αυτό είναι το τελευταίο μου Masters 1000 τουρνουά, ας είναι. Δεν ξέρω, απολαμβάνω τις μέρες που περνάω στο tour ξανά. Αυτό που έγινε στο σώμα μου τα τελευταία 2 χρόνια δείχνει ότι δεν μπορώ να συνεχίσω για πολύ καιρό ακόμα, αλλά δεν θέλω και να δημιουργώ "drama" και συναισθηματισμούς κάθε εβδομάδα που παίζω. Απλά συνεχίζω, είμαι ένας απλός άνθρωπος, φυσικά είμαι και συναισθηματικός, αλλά δέχομαι τα πράγματα όπως έρχονται και με θεωρώ πολύ τυχερό με όλα όσα μπόρεσα να ζήσω στην καριέρα μου και στη ζωή μου. Αν είναι το τελευταίο μου Masters το αποδέχομαι, αλλά ελπίζω να μην είναι."

Ο Νadal θα ξεκινήσει σήμερα την πορεία του στη Ρώμη, αντιμετωπίζοντας τον Zizou Bergs στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots