ATP
Τσιτσιπάς: "Αν δινόταν άουτ θα εξελισσόταν διαφορετικά το ματς"

 
Τσιτσιπάς: "Αν δινόταν άουτ θα εξελισσόταν διαφορετικά το ματς"
© Monte-Carlo Masters
tn team Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 - 19:33

Απόλυτα δίκαιος και ειλικρινής ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου μετά τον ημιτελικό με τον Jannik Sinner στο Monte-Carlo, σχολιάζοντας την επίμαχη φάση του 3ου σετ.

Πρόκειται για τη φάση που σύμφωνα με το τηλεοπτικό hawk-eye o Τσιτσιπάς έκανε διπλό λάθος σε break point και το σκορ θα γινόταν 4-1 υπέρ του Sinner στο 3ο σετ, αν καταλογιζόταν.

Ούτε ο διαιτητής, ούτε όμως και ο Sinner ήταν τόσο σίγουροι ώστε να σταματήσουν τον πόντο. Ο Τσιτσιπάς κέρδισε αυτό το game και τελικά ανέτρεψε το 3ο σετ, για να πάρει μια σπουδαία νίκη.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Στεφ παραδέχτηκε πως θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη του παιχνιδιού, αν καταλογιζόταν άουτ σ' αυτό το σερβίς: "Ένα διπλό break δεν θα έκανε τα πράγματα ευκολότερα για εμένα και ήταν σημαντικό να κρατήσω το σερβίς μου. Αν δινόταν άουτ, θα εξελισσόταν τελείως διαφορετικά το ματς. Θα ήταν άσχημο για μένα. Πολλά περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο χώμα, τα οποία δεν βλέπουμε σε άλλες επιφάνειες. Ένα από αυτά είναι τα σημάδια και ο έλεγχος των γραμμών. Επειδή έχω παίξει πολύ στο χώμα, προσπαθώ να επεμβαίνω από μόνος μου. Δεν εμπιστεύομαι τους επόπτες πολύ για να κάνουν τη δουλειά τους. Όποτε χτυπάω μια μπαλιά που είναι κοντά στη βασική ή την πλάγια γραμμή και μπορεί να είναι έξω, τη χτυπάω και ρίχνω μια γρήγορη ματιά πριν συνεχίσω τον πόντο. Έτσι έχω μάθει. Γι' αυτό δεν μπλέκω σε συζητήσεις ή διαφωνίες με τους διαιτητές, διότι καταλαβαίνω ότι γίνονται λάθη. Προσπαθώ να βασίζομαι μόνο στον εαυτό μου. Έτσι μεγάλωσα."

Απάντησε επίσης και στο αν συμφωνεί στο να εφαρμόζεται το hawk-eye και στο χώμα: "Λιγότερο δράμα, σίγουρα. Θα βοηθήσει το παιχνίδι να γίνει πιο καθαρό και να αποφευχθούν λάθη και ξεσπάσματα, σαν αυτά που είδαμε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο κεντρικό court. Το τένις δικαιούται δράμα, αλλά νομίζω ότι όλα πρέπει να γίνουν με την εμφάνιση εντός court, αντί με φωνές και βρισίδια. Δεν είναι η όμορφη πλευρά του αθλήματος."

Για την αναμέτρηση γενικά και τη νίκη του, στάθηκε στην απόδοσή του στο 1ο σετ: "Ήταν ένα από τα καλύτερα πρώτα σετ που έχω παίξει στο χώμα. Τόση σταθερότητα και ποιοτικά χτυπήματα. Καθαρό παιχνίδι από την αρχή ως το τέλος. Έπαιζα το ίδιο καλά στη διαγώνιο και στην ευθεία. Ήταν υπέροχο συναίσθημα να είμαι συγκεντρωμένος από την αρχή. Ήταν σημαντικό να ξεκινήσω έτσι, διότι έδωσα στον εαυτό μου την ευκαιρία και στο 3ο σετ, καθώς ο αντίπαλός μου ήξερε ότι είχα αυτό το επίπεδο και θα μπορούσα να ξαναπαίξω έτσι, οπότε έπρεπε να είναι σταθερός απέναντί μου."

Τέλος, για την αγωνιστική πτώση που είχε στο 3ο σετ, είπε: "Δεν ξέρω αν ήταν θέμα συγκέντρωσης ή κακής αναπήδησης της μπάλας. Συμβαίνει αυτό στο χώμα. Το καθάρισαν στο ξεκίνημα του 3ου σετ, αλλά δεν ήταν καλές οι αναπηδήσεις. Σε όλο το ματς δεν χτύπησε η μπάλα στο frame και συνέβη σε αυτό το σημείο. Δεν το σκεφτόμουν πολύ τότε. Ήξερα ότι είχα αρχίσει να κουράζομαι, αλλά δεν γινόταν να σταματήσω. Αποδέχτηκα το break και απλά έπρεπε να συνεχίσω το παιχνίδι με όσα εργαλεία είχα εκείνη τη στιγμή και να βρω έναν τρόπο παλεύοντας, βγάζοντας επιστροφές, χτίζοντας τους πόντους και βλέποντας αν εκείνος θα 'σπάσει' πρώτος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots