ATP
O Sinner διέλυσε τον Medvedev και μπήκε τελικό! (vids)

 
O Sinner διέλυσε τον Medvedev και μπήκε τελικό! (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 22:26

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο προκρίθηκε στον τελικό του Miami Open o Jannik Sinner, ο οποίος έχασε μόλις 3 games από τον Daniil Medvedev!

O πολυαναμενόμενος πρώτος ημιτελικός του Miami Open δεν κύλησε όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι, καθώς ο Sinner ήταν πολύ ανώτερος του Medvedev και τον συνέτριψε με 6-1, 6-2, για να πάρει μέσα σε 70 μόλις λεπτά την πρόκριση για τον τελικό.

Ο Sinner έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι με 16 winners και 12 αβίαστα λάθη, την ώρα που ο Medvedev δεν μπήκε ποτέ στον αγώνα, έχοντας μόλις 7 winners, έναντι 22 αβίαστων λαθών!

Ο Sinner κέρδισε τα 5 πρώτα games του ημιτελικού, στα οποία "έσπασε" 2 φορές τον αντίπαλό του - όχι εύκολα, αφού στο 2ο game χρειάστηκε το 3ο του break point και στο 4ο game το 4ο (break point). Στο μεσοδιάστημα, ο Medvedev έχασε διπλό break point για να μειώσει σε 2-1 κι έτσι μετά από 4 γεμάτα games στα οποία τα πάντα θα μπορούσαν να συμβούν, ο πρωταθλητής του Australian Open πήρε ένα προβάδισμα ασφαλείας με 4-0.

Δεν υπήρξε συνέχεια στο σετ για τον Medvedev, αφού ο Sinner έχασε μόλις έναν πόντο από τη γραμμή του σερβίς στα δυο επόμενα service games του και εύκολα έκλεισε το σετ με 6-1. 

Παρόμοιο σκηνικό και στο ξεκίνημα του 2ου σετ, με τον Ιταλό να κερδίζει τους 8 από τους 9 πρώτους πόντους του σετ και να προηγείται γρήγορα με 2-0. Στο 4o game o Medvedev είχε την ευκαιρία του να επιστρέψει στο ματς, αλλά για μια ακόμα φορά στους κρίσιμους πόντους ο Sinner ήταν πιο ουσιαστικός, σβήνοντας νέο break point του Ρώσου, για το 3-1. Στο αμέσως επόμενο game έκανε νέο break στον απρόσεχτο Medvedev o Sinner και απέκτησε "αέρα" διπλού break και σ' αυτό το σετ.

Διεύρυνε το προβάδισμά του στο 5-1 ο Ιταλός, που απειλήθηκε λίγο στο τελευταίο game του αγώνα, αλλά ακόμα και χωρίς πρώτα σερβίς κατάφερε να επιστρέψει από το 0-30 και με ψυχραιμία να κερδίσει τα ράλι που ακολούθησαν, για να "κλειδώσει" τη νίκη από το 8ο game (6-2).

Έφτασε τις 5 διαδοχικές νίκες απέναντι στον Medvedev o Sinner, ο οποίος είχε χάσει τις 6 πρώτες αναμετρήσεις του κόντρα στον Ρώσο, αλλά έχει βρει τα κουμπιά του έκτοτε και έχει μειώσει στο head-to-head σε 6-5.

Θυμίζουμε πως φέτος τον είχε κερδίσει και στον τελικό του Australian Open, όπου μάλιστα επέστρεψε από 2 σετ πίσω!

Η φοβερή χρονιά συνεχίζεται για τον Sinner, που θα διεκδικήσει τον 3ο του φετινό τίτλο σε 4 τουρνουά. Έχει τις περισσότερες νίκες για το 2024, φτάνοντας τις 21 σήμερα (21-1), με τη μοναδική του ήττα να ήταν πριν 2 εβδομάδες στα ημιτελικά του Indian Wells από τον Carlos Alcaraz.

Προκρίθηκε στον 17ο τελικό της καριέρας του, θα διεκδικήσει τον 13ο τίτλο του (12-4 σε τελικούς), 2ο σε Masters μετά τον Καναδά πέρσι, ενώ θα είναι στον τελικό του Μαϊάμι για 3η φορά στα 4 τελευταία χρόνια, μετά το 2021 και το 2023.

Αν "σπάσει το ρόδι" φέτος και αναδειχθεί για 1η φορά πρωταθλητής στο Μαϊάμι, εκτός από τον τίτλο θα κερδίσει και την άνοδό του στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης για 1η φορά, αφήνοντας πίσω του τον Alcaraz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots