ATP
O Griekspoor απέκλεισε τον Rune (vids)

 
O Griekspoor απέκλεισε τον Rune (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 - 16:41

Τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του στο χώμα πανηγύρισε ο Tallon Griekspoor, ο οποίος απέκλεισε τον Holger Rune από τον 3ο γύρο του Mutua Madrid Open. Πέρασε το τεστ του Alejandro Davidovich Fokina o Andrey Rublev.

Ο Griekspoor πέτυχε την πρώτη του νίκη απέναντι σε Top 20 αντίπαλο στο χώμα, επικρατώντας του Νο.12 της παγκόσμιας κατάταξης, Rune, με 6-4, 4-6, 6-3, έπειτα από μάχη 2 ωρών και 13 λεπτών.

Ήταν βιαστικός στις αποφάσεις του και έκανε αρκετά λάθη ο Rune, ο οποίος έμεινε πίσω από το ξεκίνημα στο 3ο σετ, με 0-3. Είχε ένα break point για να μειώσει σε 2-3, δεν το αξιοποίησε όμως και έκτοτε δεν απείλησε ξανά το σερβίς του Ολλανδού, που έκλεισε τη μεγάλη νίκη στο 9ο game με ένα love service game.

Στη φάση των "16" του 1000αριού της Μαδρίτης, ο Griekspoor θα αντιμετωπίσει ακόμα ένα μεγάλο εμπόδιο, αυτό του Andrey Rublev.

O Rublev, ο οποίος προερχόταν από 4 ήττες στη σειρά πριν παίξει στη Μαδρίτη, έκανε back-to-back νίκες στο ισπανικό Masters τουρνουά, αφού κέρδισε σήμερα και τον Alejandro Davidovich Fokina, σε ένα πολύ δυνατό τεστ, με 7-6 (10), 6-4.

Στους "16" προκρίθηκε και ο περσινός φιναλίστ, Jan-Lennard Struff, που παίζει εξαιρετικό τένις στα γήπεδα του Caja Magica. Ο Γερμανός απέκλεισε το Νο.13 του ταμπλό, Ugo Humbert, με 7-5, 6-4.

Θα περιμένει τον Carlos Alcaraz, που αργότερα σήμερα θα αντιμετωπίσει τον Thiago Wild. Αν ο Ισπανός επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, θα έχουμε έναν επαναληπτικό του περσινού τελικού, από τον 4ο γύρο.

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots