Η νέα premium χορδή από τη MANTIS Sport ανεβάζει τον πήχη σε νέα ύψη Εκτύπωση E-mail
Από Tennisnews Team | Τρίτη, 08 Απριλίου 2014 13:16

Η νέα premium χορδή από τη MANTIS Sport ανεβάζει τον πήχη σε ένα νέα ύψη

Η MANTIS Sport, η ταχέως αναπτυσσόμενη βρετανική εταιρία αθλημάτων με ρακέτα, διαθέτει στην αγορά μια νέα ultra-premium προδιαγραφών πολυεστερική χορδή.

Σύμφωνα με τον Martin Aldridge, Ιδρυτή & Διευθύνων Σύμβουλο της MANTIS Sport, η MANTIS Tour Poly (πάχους 1.22mm) αποτελείται από ένα τέλεια ισορροπημένο μείγμα των σύγχρονων υλικών και τεχνολογίας και θα είναι η ναυαρχίδα της οικογένειας των πολυεστερικών χορδών της εταιρείας.

"Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της γκάμας των προϊόντων μας βασίζεται στη συνεργασία μιας ομάδας που αποτελείται από την ελίτ των custom stringers με μεγάλη εμπειρία σε Grand Slams, παίκτες με Παγκόσμια κατάταξη και καταξιωμένους επαγγελματίες σε θέσεις κλειδιά μέσα στο άθλημα. Αυτή η συνέργεια της πολύπλευρης γνώσης και του feedback εξασφαλίζει ότι όταν δημιουργούμε ένα νέο προϊόν, αυτό θα προσφέρει στους καταναλωτές απαράμιλλη απόδοση, αλλά σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή."

Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι οι καταναλωτές συχνά αποπροσανατολίζονται με την ύπαρξη εκατοντάδων διαφορετικών χορδών που υπόσχονται να μεταμορφώσουν εντελώς το παιχνίδι τους. Με τόσες πολλές εταιρίες στο προσκήνιο υπάρχει πλέον σύγχυση και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο MANTIS συνεχώς προσπαθεί να διαφοροποιεί τη γκάμα χορδών της από τους υπόλοιπους. Αυτό αισθανόμαστε ότι έχει επιτευχθεί με την παρουσίαση αυτού του νέου εκπληκτικού προϊόντος.

R&D - Έρευνα και Ανάπτυξη του MANTIS Tour Poly Red 1.22

Για να επιτευχθεί μια τέτοια υψηλή ποιότητα σε ένα προϊόν, όπως το Tour Poly, θα πρέπει να γίνει μια εκτεταμένη και αυστηρή ανάλυση. Μια τεχνική περιγραφή υποβάλλεται από την ομάδα R&D (Research & Development) σε συνέχεια της σημαντικής έκθεσης των εμπειρογνωμόνων σε σχέση με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης μιας co-polymer χορδής. Ως αποτέλεσμα αυτού, πολλές διαφορετικές εκδόσεις του πρωτότυπου δείγματος αποστέλλονται σε ειδικούς μας σε όλο τον κόσμο για blind testing (ακολουθούμε τη μέθοδο της “τυφλής δοκιμής”). Αυτές οι χορδές όχι μόνο αξιολογούνται με βάση την ήδη υπάρχουσα γκάμα μας, αλλά και σε σχέση με τους τωρινούς πρωταγωνιστές της αγοράς ως σημείο αναφοράς. Τα δεδομένα από την ομάδα μας των εμπειρογνωμόνων στη συνέχεια συγκεντρώνονται και συγκρίνονται με τις υπάρχοντες χορδές μας και τους πρωταγωνιστές της παγκόσμιας αγοράς. Είναι σε αυτό ακριβώς το στάδιο που ένα προϊόν, θα αναπτυχθεί για να βγει στην αγορά, μόνο δηλαδή αν το feedback επιβεβαιώνει ότι έχουμε βρει μια επιτυχημένη συνταγή που ενισχύει αυτά τα θετικά και μειώνει τα αρνητικά της χρήσης πολυεστερικών χορδών. Με άλλα λόγια, ένα προϊόν θα κυκλοφορήσει στην αγορά μόνο αν υπάρχει μια σαφώς βελτιωμένη απόδοση προς όφελος του καταναλωτή .

Η νέα premium χορδή από τη MANTIS Sport ανεβάζει τον πήχη σε ένα νέα ύψη

Κορυφαία benchmark απόδοσης

Το αποκορύφωμα αυτής της ιδιαίτερα αναλυτικής διαδικασίας είναι η MANTIS Tour Poly 1.22mm - μια εξαιρετική χορδή που ανεβάζει τον πήχη σε νέα ύψη. Δοκιμές μας έδειξαν μια βελτιωμένη δυναμική ελαστικότητα που βοηθά στην άνεση κατά την κρούση. Η συνύπαρξη της άνεσης με τη ζωηρή αίσθηση είναι το μεγάλο αγκάθι στην ανάπτυξη μιας πολυεστερικής χορδής, εμείς όμως το επιτύχαμε! Επιπλέον, το Tour Poly παρέχει εξαιρετική παικτικότητα σε ένα ευρύ φάσμα τάσεων από πολύ χαμηλές έως υψηλές κάτι που συχνά είναι δύσκολο να επιτευχθεί, αλλά είναι αυτό ακριβώς που αναζητούν οι επαγγελματίες από μια χορδή υψηλών επιδόσεων. Με πάχος χορδής 1.22mm και σύνθεση που επιτρέπει την ακόμα γρηγορότερη επαναφορά των χορδών η Tour Poly επιτυγχάνει επιπλέον “γράπωμα” της μπάλας δίνοντας σας έτσι τη δυνατότητα εξαιρετικών σπιν.

Αντοχή, διατήρηση των επιδόσεων στο χρόνο

Τα υλικά μέσα στην MANTIS Tour Poly της επιτρέπουν να διατηρήσει την αντοχή της στα επίπεδα ακόμα και των πιο ανθεκτικών πολυεστερικών χορδών πάχους 1.25mm της αγοράς. Ακόμη και στα μεταγενέστερα στάδια της ζωής της χορδής όταν αρχίσει το “notching” (εγκοπές στις mains από τις crosses), μέχρι και λίγο πριν σπάσει, εξακολουθεί να διατηρεί σε φαινομενικό βαθμό τις καλές ιδιότητες της καθώς και τον έλεγχο της μπάλας.

Στη MANTIS έχουμε επίγνωση του ότι το μεγαλύτερο μειονέκτημα των περισσότερων πολυεστερικών χορδών είναι η στενή τους σχέση με τα προβλήματα αγκώνα λόγω της φύσης του υλικού. Οι δοκιμές μας όμως έδειξαν ότι λόγω της δυναμικής ελαστικότητας του, το Tour Poly διατηρεί όλα τα ουσιώδη χαρακτηριστικά και τις προσδοκίες του παίκτη από μια πολυεστερική χορδή, ελαχιστοποιώντας παράλληλα αυτό το σημαντικό μειονέκτημα κάνοντάς την μια από τις πιο άνετες πολυεστερικές χορδές της βιομηχανίας του τένις σήμερα.

Η νέα premium χορδή από τη MANTIS Sport ανεβάζει τον πήχη σε ένα νέα ύψη

Final Test

Η τελική «δοκιμή» θα γίνει από παίκτες σε όλο τον κόσμο, όταν χρησιμοποιήσουν το MANTIS Tour Poly 1.22 στη ρακέτα τους. Είμαστε πολύ σίγουροι ότι θα ενθουσιαστείτε με την απόδοση, την αντοχή και την άνεση της. Δεν είναι τυχαίο το sold out της πρώτης σειράς των πρωτοτύπων με ένα εντυπωσιακό ποσοστό θετικού feedback και επαναλαμβανόμενες παραγγελίες.

Διάθεση Prototype Red

H high-end MANTIS Tour Poly Red κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες στην παγκόσμια αγορά ως pre-production model με την κωδική ονομασία «Prototype Red" μέσω των αντιπροσωπειών μας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη MANTIS Sport Greece & Cyprus και στο τηλέφωνο 24210 83083.