WTA
Halep: "Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξε νοθεία, δεν ντοπαρίστηκα" (vid)

 
Halep: "Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξε νοθεία, δεν ντοπαρίστηκα" (vid)
tn team Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 - 13:28

H Simona Halep έκανε λόγο για νοθεία σχετικά με την υπόθεση ντόπινγκ της, συνεχίζοντας να υποστηρίζει την αθωότητά της, αλλά και να τα ρίχνει στην ομάδα της, που την προμήθευσε με την απαγορευμένη ουσία.

"Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξε κάποια νοθεία. Τρεις μέρες πριν το θετικό τεστ ούρων, ήμουν αρνητική σε αίμα και ούρα. Στην αρχή μου είπαν ότι υπήρχε εξαιρετικά χαμηλή ποσότητα της απαγορευμένης ουσίας και δεν γίνεται να είχα ντοπαριστεί εκείνες τις τρεις μέρες", είπε η Halep, η οποία θυμίζουμε πως βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία Roxadustat, σε έλεγχο που έγινε κατά τη διάρκεια του US Open το 2022.

"Δεν είχα καμία τέτοια πρόθεση και ποτέ δεν ήθελα να κάνω κάτι λάθος ή να μην σεβαστώ το άθλημα, γιατί σέβομαι τα πάντα σ' αυτό το άθλημα και έχω αφιερώσει τη ζωή μου σε αυτό. Δεν έχω τέτοιες αρχές, δεν σκέφτηκα ποτέ να κλέψω στο τένις", πρόσθεσε η 32χρονη Ρουμάνα τενίστρια.

Η Halep έχει υποστηρίξει στην πρώτη της ακρόαση στο δικαστήριο πως κατανάλωσε χωρίς να το γνωρίζει ένα "μολυσμένο" συμπλήρωμα διατροφής και σύμφωνα με όσα έχει μοιραστεί δημόσια, κατάφερε και να το αποδείξει αυτό μέσω τοξικολογικών εξετάσεων. Μολυσμένο ονομάζεται ένα προϊόν που περιέχει κάποια ουσία που δεν αναγράφει στην ετικέτα του.

Τις ευθύνες του έχει αναλάβει και ο Patrick Mouratoglou, ο οποίος παραδέχτηκε μετά από ένα χρόνο περίπου πως οι συνεργάτες του έδωσαν το συμπλήρωμα αυτό στη Halep και πως υπήρξαν απρόσεκτοι. Αυτό το στοιχείο ενδεχομένως βοηθήσει τη Halep στο CAS, όπου έχει προσφύγει μετά από τη βαρύτατη ποινή των 4 ετών αποκλεισμού που της επιβλήθηκε.

Η Ρουμάνα πάντως δεν διστάζει να "τα ρίχνει" στην ομάδα της, ενώ είπε και πως η τραυματική εμπειρία που βιώνει, μπορεί να την κάνει καχύποπτη και ανήμπορη να εμπιστευτεί συνεργάτες της στο μέλλον.

"Προσλαμβάνουμε ανθρώπους γιατί θέλουμε να έχουμε πληροφορίες και να βελτιωνόμαστε. Πάντα εμπιστευόμουν την ομάδα μου αλλά τώρα έχει κλονιστεί αυτή η εμπιστοσύνη. Στο μέλλον δεν ξέρω πως θα είμαι, αν θα μπορέσω να εμπιστευτώ ξανά κάποιον. Πιθανότατα θα πρέπει να μάθω να το κάνω, γιατί αυτό κάνω συνεχώς στη ζωή μου. Και όταν προσλαμβάνω κάποιον και δουλεύει μαζί μου, θα πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη."

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots