WTA
Kontaveit και Ostapenko στα ημιτελικά της Αγίας Πετρούπολης (vid)

 
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit © Formula TX
tn team Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 - 21:53

H Anett Kontaveit και η Jelena Ostapenko πήραν τα δυο εναπομείναντα εισιτήρια για τα ημιτελικά του St. Peterbusrg Ladies' Trophy και θα αναμετρηθούν αύριο για μια θέση στον τελικό.

Η Kontaveit επιβλήθηκε της Belinda Bencic με 7-6 (7), 6-2 και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του St. Petersburg Ladies' Trophy στην Αγία Πετρούπολη.

Η 26χρονη Εσθονή διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας της και είναι στο Top 10. Συγκεκριμένα, είναι στο Νο.2 του ταμπλό και στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ αν κερδίσει το τρόπαιο στην Αγία Πετρούπολη θα βελτιώσει το career high της και θα ανεβεί για 1η φορά στο Νο.6.

Σήμερα παρότι απώλεσε ένα προβάδισμα με 3-0 και βρέθηκε πίσω με 3-5, κατάφερε να κερδίσει το πολύ κρίσιμο 1ο σετ με την Bencic, σώζοντας 2 set points από το 4-6 του tie-break, όπου επικράτησε τελικά με 9-7.

Πιο απλά ήταν τα πράγματα στο 2ο σετ για την Kontaveit, που εκμεταλλεύτηκε το momentum και πήρε ένα προβάδισμα ασφαλείας με 4-0. Η Bencic μείωσε σε 4-2, αλλά η Kontaveit κέρδισε τους 8 από τους 10 επόμενους (και τελευταίους) πόντους, για να ολοκληρώσει το ματς σε 1 ώρα και 42 λεπτά.

Η Kontaveit θα διεκδικήσει αύριο την 7η πρόκρισή της σε τελικό από τον Ιούνιο του 2021, όταν και ξεκίνησε αυτή η φανταστική περίοδος που διανύει, απέναντι στη Jelena Ostapenko. Νωρίτερα, η 24χρονη Λετονή επικράτησε της Aliaksandra Sasnovich με 7-6 (5), 4-6, 6-3, έπειτα από 2 ώρες και 27 λεπτά αγώνα.

Η Ostapenko, πρωταθλήτρια στο Roland Garros το 2017, δείχνει να επανέρχεται στο κορυφαίο επίπεδο τους τελευταίους μήνες και αυτή είναι η 4η φορά που προκρίνεται σε έναν ημιτελικό από το καλοκαίρι του 2021, μετά από το 500άρι του Ίστμπουρν, το 250άρι του Λουξεμβούργου και το 1000άρι του Indian Wells. Στο 500άρι του Ίστμπουρν είχε αναδειχθεί και πρωταθλήτρια τον περασμένο Ιούνιο, κερδίζοντας στον τελικό την αυριανή της αντίπαλη, Kontaveit.

Θυμίζουμε πως στον άλλον ημιτελικό, που θα ξεκινήσει πρώτος το Σάββατο, στις 13:00 ώρα Ελλάδας, η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Irina-Camelia Begu. Στη συνέχεια και όχι πριν τις 14:30, θα ακολουθήσει ο ημιτελικός της Ostapenko με την Kontaveit.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots