WTA
WTA Finals: Η ώρα του τελικού

 
WTA Finals: Η ώρα του τελικού
© WTA Finals
tn team Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 - 12:12

Ολοκληρώνεται τα ξημερώματα της Πέμπτης το WTA Finals με τον τελικό, μεταξύ της Garbine Muguruza και της Anett Kontaveit.

H Garbine Muguruza και η Anett Kontaveit είναι οι δυο παίκτριες που θα διεκδικήσουν το μεγάλο τρόπαιο του WTA Finals στη Γουαδαλαχάρα, στον σημερινό τελικό, που θα αρχίσει στις 03:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το COSMOTE SPORT 9HD.

Αμφότερες οι δυο παίκτριες παίζουν εξαιρετικά αυτή την εβδομάδα στη Γουαδαλαχάρα και άξια πήραν από ένα εισιτήριο για τον τελικό. Έπαιξαν μάλιστα και μεταξύ τους στη φάση των ομίλων, με τη Muguruza να παίρνει τη νίκη με 6-4, 6-4, σε έναν αγώνα ωστόσο που η Εσθονή δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς ήταν η πρώτη παίκτρια που είχε προκριθεί.

Συνολικά θα είναι η 6η τους συνάντηση στο tour, με τη Muguruza να έχει κερδίσει τις 3 από τις 5 προηγούμενες. Φέτος είχαν παίξει άλλη μια φορά, σχετικά πρόσφατα στα προημιτελικά της Μόσχας, με την Kontaveit να συντρίβει την Ισπανίδα σε εκείνο το ματς με 6-1, 6-1.

Η Kontaveit γενικά είναι η πιο φορμαρισμένη παίκτρια στον κόσμο για τους τελευταίους 4 μήνες, έχοντας το τρομερό ρεκόρ των 29 νικών σε 32 αναμετρήσεις. Έχει επίσης σ' αυτό το διάστημα κατακτήσει 4 τίτλους, στο Κλήβελαντ, στην Οστράβα, στη Μόσχα και στο Κλουζ, ενώ αυτός θα είναι ο 7ος τελικός της στη χρονιά.

Έχει 7-0 ρεκόρ σε ημιτελικούς φέτος η 25χρονη Εσθονή και θα προσπαθήσει να φτάσει και τις 5 διαδοχικές νίκες σε τελικούς απόψε. Επίσης είναι η κορυφαία παίκτρια σε νίκες στο tour για φέτος, έχοντας 48 (48-16).

Η Muguruza δεν είχε τα ίδια εντυπωσιακά αποτελέσματα, αλλά κέρδισε δυο τίτλους φέτος και ο ένας ήταν στο 1000άρι του Ντουμπάι. Συνολικά θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο της η 28χρονη Ισπανίδα (9-7 σε τελικούς), η οποία έχει κερδίσει και 2 Grand Slams στην καριέρα της, το Roland Garros το 2016 και το Wimbledon το 2017.

Η Muguruza ήταν μια από τις δυο μόλις παίκτριες (μαζί με την Karolina Pliskova) που είχε εμπειρία συμμετέχοντας και άλλες χρονιές στο WTA Finals, δεν ήταν δηλαδή η πρώτη της φορά. Είναι ωστόσο η πρώτη της φορά σε έναν τελικό, αφού η προηγούμενη καλύτερη πορεία της ήταν τα ημιτελικά.

Η Kontaveit θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο της καριέρας της (5-7 σε τελικούς), καθώς και τον σημαντικότερο όλων. Αν τα καταφέρει, θα τερματίσει επίσης στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης τη χρονιά, έχοντας ήδη εξασφαλισμένη την άνοδό της στο Νο.7, που είναι η καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ. Η Muguruza ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του τελικού θα τερματίσει τη χρονιά στο Νο.3 του κόσμου.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης:

Estadio Akron De Tenis:
01:00 Hsieh/Mertens [3] v. Krejcikova/Siniakova [1]
03:30 Garbine Muguruza [6] v. Anett Kontaveit [8] COSMOTE SPORT 9HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots