WTA
Στο WTA Finals με το καλύτερο ρεκόρ με Top 10 η Σάκκαρη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021 - 21:00

Η Μαρία Σάκκαρη θα πραγματοποιήσει αυτή την Πέμπτη το ντεμπούτο της στο WTA Finals και το ιστορικό της, όπως και τα φετινά της αποτελέσματα, της δίνουν ελπίδες να στοχεύει πολύ ψηλά στη Γουαδαλαχάρα.

Η Σάκκαρη θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα λάβει μέρος στο WTA Finals στην ιστορία αυτή την εβδομάδα, καθώς μετά από μια τρομερή χρονιά, εξασφάλισε το 4ο εισιτήριο (5ο αν συμπεριλάβουμε την Ashleigh Barty που δεν κατέβηκε στο τουρνουά) στο Race για τη Γουαδαλαχάρα.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, η οποία έχει ανεβεί στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει βλέψεις να ανεβεί ακόμα ψηλότερα αν τα πάει καλά στη Γουαδαλαχάρα, έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται κάτι πολύ καλό στο τελευταίο τουρνουά της χρονιάς.

Από τις 8 παίκτριες που κατάφεραν να προκριθούν φέτος στο Finals, η Μαρία έχει το καλύτερο ρεκόρ φέτος απέναντι σε Top 10 παίκτριες! Προφανώς όλοι οι αγώνες στη Γουαδαλαχάρα θα είναι Top 10 εναντίον Top 10 παίκτρια και η Μαρία έχει 7 νίκες σε 10 αναμετρήσεις φέτος απέναντι σε παίκτριες 10άδας (7-3)!

Σε όλη την υπόλοιπη καριέρα της, η Μαρία είχε 10 νίκες κόντρα σε Top 10 παίκτριες, που σημαίνει πως πέτυχε τις 7 από τις 17 Top 10 νίκες της φέτος.

Έχει σχεδόν τις διπλάσιες νίκες από τις αμέσως επόμενες, που είναι οι Barbora Krejcikova, Paula Badosa και Anett Kontaveit, οι οποίες πέτυχαν από 4 νίκες απέναντι σε Top 10 παίκτριες φέτος. Τρεις Top 10 νίκες είχαν το 2021 οι Aryna Sabalenka και Garbine Muguruza και από δυο οι Karolina Pliskova και Iga Swiatek.

Θυμίζουμε πως μετά και την κλήρωση, που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης, η Σάκκαρη θα βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τις Aryna Sabalenka, Iga Swiatek και Paula Badosa.

Μόνο κόντρα σε δυο παίκτριες του τουρνουά έχει αρνητικό ρεκόρ η Σάκκαρη και η μια από αυτές είναι η Sabalenka (η άλλη είναι η Krejcikova). Συγκεκριμένα έχει ηττηθεί από τη Λευκορωσίδα στα 4 από τα 5 παιχνίδια που έχουν δώσει στο παρελθόν. Φέτος ωστόσο έπαιξαν μόνο μια φορά, στις αρχές της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι, με τη Sabalenka να παίρνει τη νίκη με 6-3, 6-2.

Απέναντι στην Swiatek η Σάκκαρη παραμένει αήττητη. Συγκεκριμένα αντιμετώπισε 2 φορές τη νεαρή Πολωνή φέτος και δεν έχασε ούτε σετ, εκθρονίζοντάς την αρχικά από το Roland Garros τον Ιούνιο (6-4, 6-4) και λίγους μήνες μετά κερδίζοντάς την ξανά με straight sets στην Οστράβα (6-4, 7-5). Την Badosa θα τη συναντήσει για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα.

Το WTA Finals ξεκινάει την Τετάρτη, στις 22:00 το βράδυ ώρα Ελλάδας θα γίνει ο πρώτος αγώνας, ενώ η Σάκκαρη θα αγωνιστεί για πρώτη φορά την Πέμπτη (ή το βράδυ της Πέμπτης ή τα ξημερώματα της Παρασκευής).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots