WTA
Στο Νο.4 του κόσμου η Swiatek

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48/WTA
tn team Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 - 14:43

H Iga Swiatek κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε για 1η φορά στις 4 καλύτερες του κόσμου. Στο Top 10 η Μαρία Σάκκαρη, 7 θέσεις κέρδισε η Anett Kontaveit. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Μετά την πορεία της μέχρι τα ημιτελικά της Οστράβας, η Iga Swiatek κέρδισε 2 θέσεις, ξεπερώντας την Barbora Krejcikova (No.5) και την Elina Svitolina (No.6), που έχασε με τη σειρά της 2 θέσεις, για να βρεθεί για 1η φορά στην καριέρα της στο Νο.4 του κόσμου.

Πάντα στην κορυφή είναι η Ashleigh Barty, ενώ στο Νο.2 βρίσκεται η Aryna Sabalenka και στο Νο.3 η Karolina Pliskova. Το Top 10 συμπληρώνουν η Naomi Osaka (No.7), η Sofia Kenin (No.8), η Garbine Muguruza (No.9) και η Μαρία Σάκκαρη (Νο.10), που έγινε σήμερα το νεότερο μέλος της πρώτης 10άδας, κάνοντας και ένα νέο ιστορικό ρεκόρ για τη χώρα μας.

Νέο career high σημείωσε και η Ons Jabeur, η οποία κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.16 του κόσμου. Η πρωταθλήτρια της Οστράβας, Anett Kontaveit, κέρδισε 7 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.23 του κόσμου. Πολύ καλή εβδομάδα στην Οστράβα (προημιτελικά) είχε και η Tereza Martincova, που άφησε πίσω της 8 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.53 για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Στις Ελληνίδες, εκτός από την άνοδο της Σάκκαρη στο Νο.10, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έμεινε σταθερή στο Νο.186 και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε 7 θέσεις, ανεβαίνοντας στο Νο.208. Στο Νο.586 βρίσκεται η 18χρονη Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία κέρδισε 30 θέσεις και βελτίωσε το career high της.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots