WTA
Με Martincova η Σάκκαρη στα προημιτελικά

 
Tereza Martincova
Tereza Martincova © Jimmie48/WTA
tn team Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 - 19:55

Την Tereza Martincova θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του J&T Banka Ostrava Open η Μαρία Σάκκαρη.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, μετά την πολύ καλή πρεμιέρα της στο τουρνουά της Οστράβας επί της Jelena Ostapenko, θα διεκδικήσει αύριο την είσοδό της στις "4" καλύτερες του τουρνουά για 2η διαδοχική χρονιά.

Για να τα καταφέρει, θα πρέπει να ξεπεράσει την Tereza Martincova, που έκανε μεγάλη νίκη σήμερα επικρατώντας της Anastasia Pavlyuchenkova με 7-6 (5), 7-6 (6), σε έναν αγώνα που είχε 2 σετ, αλλά πλησίασε τις 2,5 ώρες σε διάρκεια.

Και τα δυο σετ ήταν αρκετά έντονα και αμφίρροπα. Η Martincova έχανε με 3-5 στο 1ο σετ, ενώ στο 2ο ήταν μπροστά με 5-1, όμως και πάλι χρειάστηκε το tie-break. Σε κανένα από τα δυο πάντως δεν αντιμετώπισε set points.

Θα είναι η 3η φορά που θα συναντηθούν Σάκκαρη και Martincova, με την Ελληνίδα παίκτρια να έχει κερδίσει τις δυο προηγούμενες. Την είχε κερδίσει το μακρινό 2015 στο 25άρι του Santa Margherita di Pula, αλλά και πιο πρόσφατα, στο τουρνουά της Ντόχα το 2020.

Θυμίζουμε πως με πρόκριση στα ημιτελικά, η Σάκκαρη μπορεί να εξασφαλίσει από τώρα την είσοδό της στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο αγώνας της Σάκκαρη με τη Martincova θα αρχίσει στις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής και θα μεταδοθεί από το COSMOTE TV.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots