WTA
1η φορά 16άδα η σαρωτική Σάκκαρη! (vid)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021 - 19:12

H Μαρία Σάκκαρη δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στην Liudmila Samsonova, τη συνέτριψε με 6-0, 6-1 και προκρίθηκε με εμφατικό τρόπο για 1η φορά στις "16" καλύτερες του Miami Open.

Η Μαρία Σάκκαρη δεν υποτίμησε ούτε στιγμή τη Liudmila Samsonova, που προερχόταν από 4 διαδοχικές νίκες στο Μαϊάμι - συμπεριλαμβανομένων και των νικών της εις βάρος των Camila Giorgi και Kiki Bertens - για να πανηγυρίσει μια συντριπτική νίκη σε 67 μόλις λεπτά.

Η Σάκκαρη κέρδισε τους 19 από τους 23 πόντους στα πρώτα της σερβίς. Παρόλα αυτά βρήκε κάποιες δυσκολίες πίσω από το δεύτερο σερβίς και ήρθε αντιμέτωπη 5 φορές στο παιχνίδι με break point, όμως και τις 5 κατάφερε να αποτρέψει το break από τη Ρωσίδα.

Γενικά ήταν πολύ συγκεντρωμένη σε κάθε πόντο η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, η οποία κατάφερε να διατηρήσει το ίδιο μαχητικό πνεύμα από την αρχή ως το τέλος, παρά το γεγονός πως ο πίνακας του σκορ έδειχνε να περνάει ένα εύκολο πρωινό.

Χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίο αντιμετώπισε τον αγώνα η Μαρία, ήταν το γεγονός πως στο 5ο game του 2ου σετ, όταν η 22χρονη Samsonova πήρε τελικά το πρώτο της game μετά από 10 χαμένα games στη σειρά, χρειάστηκε να σβήσει διπλό break point και τελικά να επικρατήσει έπειτα από 5 ισοπαλίες και 4 χαμένα game points!

Κι όλα αυτά για να απαντήσει με ένα love service game η Μαρία, που έφτασε στο 6-1 με νέο break στο 7ο game, το 6ο της break στο ματς, σε 14 ευκαιρίες που είχε συνολικά.


Για πρώτη φορά προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Miami Open η Σάκκαρη, η οποία συνεχίζει την πολύ καλή χρονιά της στην Αμερική. Σήμερα πέτυχε τη 10η νίκη της για το 2021, σε 15 αναμετρήσεις.

Στον 4ο γύρο, που θα γίνει αύριο, θα αντιμετωπίσει είτε την Karolina Pliskova, No.6 στο ταμπλό, είτε την Jessica Pegula, No.29 στο ταμπλό, σε μια δίχως αμφιβολία πιο δύσκολη αποστολή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots