WTA
Σάκκαρη: "Είχα λίγο άγχος, αλλά όλα πήγαν καλά"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 - 14:31

Οι δηλώσεις της Μαρίας Σάκκαρη μετά το πολύ καλό ξεκίνημά της στο Μαϊάμι.

"Υπήρχε λίγο άγχος, ήθελα να εγκλιματιστώ γιατί εκείνη είχε δώσει ήδη έναν αγώνα. Νομίζω πως τα κατάφερα πολύ καλά, ξεκίνησα συντηρητικά και γενικά δεν το παραέκανα σε όλο το ματς. Μου βγήκε πολύ θετικά", είπε η Σάκκαρη στην συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη της επί της Arantxa Rus με 6-2, 6-3.

Η κατάσταση με τα bubbles και όλη η νέα πραγματικότητα του tour στην εποχή του κορωνοϊού έχει αρχίζει να κουράζει όλο και περισσότερο τους παίκτες, η Σάκκαρη όμως, που ποτέ δεν παραπονέθηκε γι' αυτό, παραμένει σταθερή στην άποψή της.

"Είναι πολύ κουραστικό όλο αυτό αλλά το σημαντικό σ' αυτή τη φάση είναι πως έχω πολύ καλή ομάδα και περνάω πολύ καλά. Αν δεν είχα και αυτό, θα βαριόμουν στο ξενοδοχείο, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο. Έχει έρθει ο Γιάννης (Στεργίου), οπότε είμαστε εδώ με τον Tom (Hill) και αράζουμε το βράδυ οι τρεις μας, γελάμε, παίζουμε παιχνίδια, είναι σαν εκδρομή!

Το είπα και στην αρχή της χρονιάς, πως αν παραπονιόμασταν και εμείς που συνεχίζουμε να παίζουμε, ενώ ο κόσμος στην Ελλάδα είναι κλεισμένος στο σπίτι του, οι περισσότεροι δεν πηγαίνουν στις δουλειές τους, τα παιδιά δεν έχουν την ευκαιρία να πάνε σχολείο να δουν τους φίλους τους, θα ήταν τελείως αχαριστία. Σίγουρα θα ήθελα να πάω σε ένα εστιατόριο να φάω, αλλά δεν είναι το μεγαλύτερό μου πρόβλημα αυτή τη στιγμή."

Για την πρόωρη έξοδό της από το προηγούμενο τουρνουά που αγωνίστηκε στο Ντουμπάι (ηττήθηκε από την Barbora Krejcikova στον 1ο γύρο) είπε: "Επέστρεψα στην Ελλάδα, ξεχάστηκα και το άφησα πίσω μου, γιατί συμβαίνουν αυτά. Όταν γίνεται αυτό νομίζεις ότι είσαι ο μόνος που χάνει στον 1ο γύρο από κάποιον που έχει λιγότερες πιθανότητες. Δεν πρέπει όμως να καταδικάζεις τον εαυτό σου, γιατί αυτό κάνω εγώ όταν χάνω. Πήρα ένα μάθημα από αυτό και το διαχειρίστηκα καλύτερα από άλλες φορές."

Τέλος, όσον αφορά τους στόχους της για τη σεζόν, ανέφερε: "Για τη βαθμολογία δεν μπορώ να μιλήσω γιατί είναι... άστα να πάνε. Θα ήμουν στο Νο.13 και είμαι στο Νο.25, κερδίζω και πέφτω! Μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα δεν μπορώ να θέσω κάποιον στόχο. Σίγουρα ένας μεγάλος στόχος γι' αυτή τη χρονιά είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες."

Μετά την πολύ καλή πρεμιέρα της στο Μαϊάμι, η Σάκκαρη θα παίξει στον 3ο γύρο του Miami Open με την Liudmila Samsonova. Μια παίκτρια που δεν γνωρίζει τόσο καλά όπως αποκάλυψε, γι' αυτό και οι Tom Hill και Γιάννης Στεργίου παρακολούθησαν από κοντά τον χθεσινό της αγώνα με την Kiki Bertens, Νο.10 στο ταμπλό, όπου σημείωσε πολύ εντυπωσιακή νίκη με 6-2, 6-1. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots