WTA
"Φρένο" από Muguruza για Σάκκαρη (vids)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 - 19:58

H Garbine Muguruza πραγματοποίησε ένα αψεγάδιαστο ματς και έβαλε "φρένο" στην πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στην Ντόχα.

Η Muguruza, η οποία διανύει μια τρομερή περίοδο, έπαιξε και σήμερα πολύ μεγάλο τένις, για να κερδίσει τη Σάκκαρη με 6-3, 6-1. Με 14 winners και μόλις 7 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον τέλειο αγώνα της η Ισπανίδα.

Η Σάκκαρη έπαιξε σε ανταγωνιστικό επίπεδο στο 1ο σετ και ήταν ένα αρκετά έντονο σετ, όμως όσο περνούσε η ώρα δεν της έβγαινε το παιχνίδι, έκανε αρκετά λάθη και γενικά δεν ήταν σε καλή μέρα.

Χαρακτηριστικό για το πως ξέφυγε το παιχνίδι από τη Σάκκαρη, είναι το γεγονός πως στο 1ο σετ κατάφερε να επιστρέψει από το 1-3 και να ισοφαρίσει σε 3-3, όμως από εκεί και έπειτα η Ισπανίδα κέρδισε τα 9 από τα 10 games που παίχτηκαν και έφτασε στη νίκη σε 66 μόλις λεπτά.

Με τη νίκη αυτή η Muguruza πήρε και μια ρεβάνς από τη Σάκκαρη, καθώς θυμίζουμε πως η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια είχε κάνει με τη σειρά της ένα πολύ σπουδαίο ματς στο Άμπου Ντάμπι την πρώτη εβδομάδα της χρονιάς, κερδίζοντας την Ισπανίδα με 2-0 σετ.

Στην Ντόχα η Σάκκαρη ξεκίνησε επίσης πολύ δυνατά, κερδίζοντας αρχικά την Mayar Sherif με 6-0, 6-3 και στη συνέχεια το Νο.19 της παγκόσμιας κατάταξης, Madison Keys, με το εξίσου εμφατικό 6-2, 6-2!

Αυτός ήταν ο 3ος της προημιτελικός σε 4 τουρνουά για το 2021, καθώς θυμίζουμε πως ήταν ημιφιναλίστ στα δυο πρώτα 500άρια που αγωνίστηκε για φέτος, στο Άμπου Ντάμπι και στη Μελβούρνη.

Η Muguruza έχει πλέον 3 νίκες αυτή την εβδομάδα, καθώς απέκλεισε νωρίτερα στο τουρνουά την Veronika Kudermetova και την Aryna Sabalenka, που βρισκόταν στο Νο.3 του ταμπλό.

H 27χρονη Ισπανίδα βελτίωσε το ρεκόρ της στη φετινή σεζόν στο 10-3 νίκες και θα μονομαχήσει αύριο με τη Victoria Azarenka, για μια θέση στον τελικό. Η Azarenka έκανε και εκείνη νωρίτερα ένα απίθανο ματς, κερδίζοντας την κορυφαία του ταμπλό, Elina Svitolina, με 6-2, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots