WTA
Σαρωτική στην επιστροφή της η Σάκκαρη (vid)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 - 19:03

H Μαρία Σάκκαρη επέστρεψε στη δράση με μια σαρωτική νίκη επί της Mayar Sherif, για να πάρει την πρόκριση για τη φάση των "16" του Qatar Ladies Open στην Ντόχα.


Ένα πολύ καλό παιχνίδι πραγματοποίησε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επιβλήθηκε της Mayar Sherif με 6-0, 6-3, σε 61 μόλις λεπτά παιχνιδιού.


Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, η οποία έχει ήδη 7 νίκες σε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν (7-3), δεν υποτίμησε καθόλου τη Sherif, που προσφάτως έγινε η πρώτη παίκτρια από την Αίγυπτο που κέρδισε αγώνα σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης.

Τουναντίον, μπήκε προσηλωμένη στον στόχο της από το πρώτο λεπτό και δεν χαλάρωσε καθόλου στο 1ο σετ, το οποίο κατέκτησε με το εμφατικό 6-0 μέσα σε 23 μόλις λεπτά, αφού κέρδισε και τα 6 games του. Μόνο ένα game μάλιστα οδηγήθηκε στο 40-40, αφού σε όλα τα υπόλοιπα δεν έχασε περισσότερους από 2 πόντους από την 24χρονη Αιγύπτια.

Με love service game η Σάκκαρη έφτασε τα 7 κερδισμένα games στη σειρά και προηγήθηκε με 1-0 στο 2ο σετ, όμως η Sherif κατάφερε να κερδίσει το πρώτο της game στο παιχνίδι για το 1-1 και λίγο μετά έκανε και ένα break, για να προηγηθεί με 2-1 στο 2ο σετ.

Ήταν το μόνο σημείο που η Σάκκαρη αισθάνθηκε πίεση και ανταποκρίθηκε εξαιρετικά καλά, κερδίζοντας τα 4 επόμενα games για να βρεθεί μπροστά με 5-2 και να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο και σε αυτό το σετ. Η Sherif κέρδισε ακόμα ένα game για το 5-3 και η Ελληνίδα σέρβιρε με επιτυχία για τη νίκη στο 9ο game, μόλις ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Στον 2ο γύρο του Qatar Ladies Open, η ημιφιναλίστ πριν ενάμιση μήνα στο τουρνουά του Άμπου Ντάμπι, Σάκκαρη, θα έχει έναν σαφώς δυσκολότερο αγώνα, καθώς θα αντιμετωπίσει είτε την Belinda Bencic, No.12 στον κόσμο και φιναλίστ την προηγούμενη εβδομάδα στην Αδελαΐδα, είτε την Madison Keys, που απουσιάζει καιρό από τα γήπεδα λόγω τραυματισμού, αλλά παραμένει μια πολύ απειλητική παίκτρια με "βαριά" χτυπήματα και Νο.19 στον κόσμο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots