WTA
Πιάστηκε "ντοπέ" η Yastremska!

 
Dayana Yastremska
Dayana Yastremska Φωτογραφία: Jimmie48 Photography / WTA
tennisnews team Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2021 - 18:12

H 20χρονη Dayana Yastremska, No.29 στην παγκόσμια κατάταξη, βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία! Αθώα δηλώνει η ίδια, υποστηρίζοντας πως η ουσία βρέθηκε στον οργανισμό της από μόλυνση.

Η νεαρή Ουκρανή τενίστρια, απέτυχε να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ της WADA, όπως ανακοινώθηκε από την ITF. Ο έλεγχος έγινε τον περασμένο Νοέμβριο σε εργαστήριο της WADA στο Μόντρεαλ και το δείγμα της τενίστριας βρέθηκε θετικό στην απαγορευμένη ουσία μεστερολόνη.

"Η Yastremska τιμωρήθηκε από το άρθρο 2.1 των κανονισμών αντι-ντόπινγκ του προγράμματος και έχει αποκλειστεί προσωρινά, ξεκινώντας από τις 7 Ιανουαρίου. Η Yastremska έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στο ανεξάρτητο δικαστήριο για την υπόθεσή της", ανέφερε η ανακοίνωση της ITF.  

Ανακοίνωση έκανε και η Yastremska, η οποία εξέφρασε την έκπληξή της για το αποτέλεσμα των εξετάσεων και

"Είμαι ξαφνιασμένη και σοκαριασμένη. Δυο εβδομάδες πριν από αυτόν τον έλεγχο, στις 9 Νοεμβρίου, είχα κάνει και άλλον έλεγχο και ήμουν αρνητική στο WTA τουρνουά του Linz. Μετά απ' αυτό, που ήταν το τελευταίο τουρνουά της χρονιάς, σταμάτησα τις προπονήσεις για να ξεκουραστώ για την έναρξη της επόμενης σεζόν", ανέφερε η Ουκρανή.

"Με ενημέρωσαν πως η συγκεκριμένη ουσία χρησιμοποιείται από άνδρες και πως μπορεί να φέρει επικίνδυνες παρενέργειες στις γυναίκες. Στα ούρα μου ανιχνεύθηκε μια πολύ μικρή ποσότητα της ουσίας και πιστεύουμε πως μπορεί να προέκυψε εξαιτίας μόλυνσης. Δεν μπορώ να μοιραστώ αυτή τη στιγμή περισσότερες πληροφορίες, δουλεύω με την ομάδα μου και είμαι αποφασισμένη να κάνω ό,τι χρειαστεί για να αθωωθώ."

H ITF δεν ανέφερε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πότε θα γίνει η ακρόαση της Yastremska, ωστόσο είναι πολύ πιθανό αυτή η υπόθεση να της στερήσει τη συμμετοχή στο Australian Open, ακόμα και αν στο τέλος δικαιωθεί.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots