WTA
Έκλεισε το 2020 με τίτλο η Sabalenka (vid)

 
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka Φωτογραφία: YouTube / WTA
tennisnews team Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 - 13:32

H Aryna Sabalenka αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο τελευταίο τουρνουά της χρονιάς, που έγινε στο Linz της Αυστρίας, κερδίζοντας στον τελικό την Elise Mertens. Με τον τίτλο αυτό, η νεαρή Λευκορωσίδα επέστρεψε στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τη χρονιά η Aryna Sabalenka, η οποία επιβλήθηκε της Elise Mertens με 7-5, 6-3 στον τελικό του Upper Austria Ladies Linz και κέρδισε τον 2ο διαδοχικό τίτλο της, φτάνοντας τις 9 συνεχόμενες νίκες.

"Είναι κάτι εκπληκτικό. Δε θέλω να πω κάτι, απλά σταυρώνω τα δάχτυλά μου για περισσότερες νίκες. Είναι το τέλειο κλείσιμο στη σεζόν μου, μπορώ να απολαύσω χαρούμενη της διακοπές μου και την προετοιμασία μου για τη νέα σεζόν. Θα δουλέψω σκληρά για να σιγουρευτώ πως θα διατηρήσω αυτό το επίπεδο και την επόμενη σεζόν", δήλωσε η Sabalenka.

Η 22χρονη Λευκορωσίδα, η οποία κέρδισε μια θέση και επέστρεψε στο Νο.10 της παγκόσμιας κατάταξης σήμερα, ισοφάρισε το ρεκόρ της Simona Halep με 3 τίτλους στη φετινή χρονιά. Είχε κερδίσει το Qatar Open στη Ντόχα τον Φεβρουάριο και πριν λίγες εβδομάδες το Ostrava Open στην Οστράβα.

Συνολικά έφτασε τους 8 τίτλους σε 12 τελικούς (8-4), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχει κερδίσει τους 8 από τους 9 τελευταίους τελικούς που έχει δώσει.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots