WTA
Θετική στον κορωνοϊό παίκτρια στο Παλέρμο

 
Θετική στον κορωνοϊό παίκτρια στο Παλέρμο
Θετική στον κορωνοϊό παίκτρια στο Παλέρμο
tennisnews team Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 - 17:30

Μια παίκτρια που θα αγωνιζόταν αυτή την εβδομάδα στο Παλέρμο διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι διοργανωτές του Palermo Ladies Open.

Παρά την πρώτη ενημέρωση, που έκανε λόγο για 190 στα 190 αρνητικά PCR τεστ, οι διοργανωτές του Palermo Ladies Open επανήλθαν με νεότερα στοιχεία σήμερα το απόγευμα, ανακοινώνοντας πως ένα από τα τεστ ήταν θετικό.

Ακόμα δεν ανακοινώθηκαν τα στοιχεία της παίκτριας, τηρώντας και το ιατρικό απόρρητο, ωστόσο πιθανώς θα ανακοινώσει από ώρα σε ώρα και η ίδια την είδηση, καθώς θα υποχρεωθεί να αποσύρει τη συμμετοχή της. Όπως ανακοινώθηκε, η παίκτρια δεν έχει συμπτώματα.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να πρόκειται για τη Viktoria Tomova από τη Βουλγαρία, που κανονικά θα ξεκινούσε σήμερα τις υποχρεώσεις της για το ταμπλό των προκριματικών, αλλά απέσυρε τη συμμετοχή της, με την επίσημη αιτιολογία να είναι ασθένεια.

"Σας ενημερώνουμε πως μετά από όλα τα τεστ, μια παίκτρια που θα συμμετείχε στο 31o Palermo Ladies Open ήταν θετική στον Covid-19. Η ασυμπτωματική παίκτρια, που έκανε τον απαραίτητο έλεγχο μόλις έφτασε στην πόλη σε μια κινητή μονάδα δίπλα από το ξενοδοχείο που φιλοξενεί τις υπόλοιπες παίκτριες, μεταφέρθηκε άμεσα σε μια δομή της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας, που χρησιμοποιείται για ασυμπτωματικούς ασθενείς", αναφέρει η ανακοίνωση της διοργάνωσης.

"Η αποτελεσματικότητα των πρωτοκόλλων και των ελέγχων - όπως εξήγησε και ο καθηγητής μολυσματικών ασθενειών του Πανεπιστημίου του Παλέρμου και σύμβουλος κατά του Covid για το τουρνουά, Antonio Cascio - μας επιτρέπει να εντοπίσουμε και να παρακολουθήσουμε κάποιο κρούσμα που έφτασε στο Παλέρμο. Η παίκτρια που ήταν θετική, δεν βγήκε από το δωμάτιό της μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα", καταλήγει η ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας μ' αυτόν τον τρόπο πως δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία και πανικό, ούτε τίθεται ζήτημα για την ακύρωση του τουρνουά.

Παράλληλα με την ανακοίνωση, ξεκινούσαν και οι πρώτοι αγώνες για το προκριματικό ταμπλό. Τη Δευτέρα θα ξεκινήσει και το κυρίως ταμπλό, στο οποίο αγωνίζεται και η Μαρία Σάκκαρη.

Φωτογραφία: Twitter (@LadiesOpenPA)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots