Κέρδισε το χρόνο και πάει 8άδα ο Rafa (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © AELTC
tn team Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 - 23:01

O Rafael Nadal επιβλήθηκε του Botic Van De Zandschulp με 3-0 σετ και πρόλαβε να ολοκληρώσει το ματς χωρίς να χρειαστεί να κλείσει η οροφή, για να εξασφαλίσει με πειστικό τρόπο το τελευταίο εισιτήριο για τους προημιτελικούς του Wimbledon.

Κάνοντας ένα πολύ καλό αγώνα, ο Nadal επιβλήθηκε του Van De Zandschulp με 6-4, 6-2, 7-6 (6) και πήρε σε 2 ώρες και 21 λεπτά την πρόκριση για τα προημιτελικά του Wimbledon.

Θα είναι η 8η φορά που θα βρεθεί στα προημιτελικά του Wimbledon o Rafa, ο οποίος δεν έχει χάσει ποτέ στα προημιτελικά του βρετανικού Slam στο παρελθόν (7-0). Θα διεκδικήσει την 8η του πρόκριση στα ημιτελικά και 3η συνεχόμενη μετά το 2018 και το 2019, απέναντι στον Taylor Fritz, αναζητώντας και τη ρεβάνς για την ήττα του από τον Αμερικανό στον τελικό του Indian Wells Masters νωρίτερα φέτος.

Ο Nadal έπαιξε πολύ καλό τένις στον τελευταίο σημερινό αγώνα του Centre Court, πετυχαίνοντας 29 winners και κάνοντας μόλις 17 αβίαστα λάθη.

Θα μπορούσε να φτάσει πολύ γρηγορότερα στη νίκη, καθώς κυριάρχησε κατά κράτος στα πρώτα 2 σετ και ήταν μπροστά με 5-2 στο 3ο. Όσο πλησίαζε στη γραμμή του τερματισμού όμως ο Van De Zandschulp του έκανε όλο και πιο δύσκολα τα πράγματα και κατάφερε να ισορροπήσει το 3ο σετ, στο οποίο ισοφάρισε σε 5-5 και αργότερα το έστειλε στο tie-break.

Στο tie-break o Rafa προηγήθηκε με 5-2 και με 6-3, αλλά ούτε τότε είχε κάνει αρκετά απέναντι στον Ολλανδό, που πήρε 3 πόντους στη σειρά και επέστρεψε ξανά. Ο Nadal δεν έχασε ωστόσο την ψυχραιμία του, δημιούργησε και 4ο match point, με τον Van De Zandschulp να χάνει ένα smash και τον Rafa να πανηγυρίζει, "σφραγίζοντας" τη νίκη σε κάτι λιγότερο από 2,5 ώρες αγώνα.

Με εξαίρεση το game που σέρβιρε για τη νίκη στο 3ο σετ, ο Nadal είχε έναν πολύ καλό αγώνα, σίγουρα από τους καλύτερούς του στο τουρνουά και βελτίωσε το ρεκόρ του για φέτος στα Grand Slams στο 18-0 νίκες.

Ήταν αρκετά σημαντικό για τον κάτοχο 22 Grand Slam τίτλων και το γεγονός πως νίκησε το χρόνο, αφού αν έχανε το πολύ κλειστό όπως εξελίχθηκε 3ο σετ, θα έκλεινε η οροφή για το υπόλοιπο του αγώνα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots