10.000 δολάρια το πρόστιμο στον Τσιτσιπά - 4.000 στον Κύργιο

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © AELTC
tn team Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 - 23:44

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10.000 δολάρια για τις παραβάσεις του στη χθεσινή του αναμέτρηση με τον Νικ Κύργιο στο Wimbledon. Πρόστιμο και για τον Κύργιο, που δεν ήταν το πρώτο γι' αυτό το τουρνουά.

Θυμίζουμε πως ο Τσιτσιπάς έστειλε μια μπάλα στις κερκίδες μετά την απώλεια του 2ου σετ στην αναμέτρησή του με τον Κύργιο το βράδυ του Σαββάτου και τιμωρήθηκε από τον διαιτητή με code violation, ενώ λίγα λεπτά μετά ξέσπασε σε μια ακόμα μπάλα και τιμωρήθηκε με point penalty.

Αυτές οι δυο ποινές συνοδεύτηκαν με το πρόστιμο των 10.000 δολαρίων για τον Έλληνα τενίστα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τους διοργανωτές, ποσό που θα αφαιρεθεί από το χρηματικό έπαθλο των 120.000 λιρών που κέρδισε (περίπου 145.000 δολάρια).

Ποινή δέχτηκε και ο Κύργιος, που επίσης τιμωρήθηκε με code violation επειδή είχε κάποιες συνομιλίες με το κοινό. Ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός τιμωρήθηκε γι' αυτή την παράβαση με πρόστιμο 4.000 δολαρίων.

Το πρόστιμο αυτό δεν είναι το πρώτο για τον Κύργιο στο τουρνουά, αφού είχε διενέξεις με το κοινό και μετά τον αγώνα του 1ου γύρου με τον Paul Jubb και στο τέλος είχε φτύσει προς το μέρος κάποιων θεατών, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο 10.000 δολαρίων γι' αυτή την ενέργεια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots